BRZI VOZOVI „SOKO“ PREVEZLI 1,3 MILIONA PUTNIKA ZA DEVET MESECI

07. Jan 2023
Photo: Aleksandar Milutinović

Od 20. marta prošle godine, kada je otvorena brza pruga Beograd – Novi Sad, do 3. januara ukupno je 2.305.175 putnika izabralo voz za putovanje između ova dva grada, a od tog broja, vozovima „Soko“ prevezena su 1.318.174 putnika, objavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na svom Instagram nalogu.

„Podatak da se 1,3 miliona ljudi vozilo ‘Sokolom’ govori koliko će brzi vozovi biti popularni kada njima bude moglo da se ide do Subotice, Niša i Budimpešte“, ocenio je Vesić.

Dodao je da se zato ubrzano radi na izgradnji deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice, „kako bismo već 2025. godine od Beograda do Budimpešte putovali za samo dva sata i 45 minuta“.

Za ovu godinu najavio je velika ulaganja u železnicu, „kako bismo im vratili stari sjaj“.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Slobodan Aćimović ocenio je uoči usvajanja ovogodišnjeg budžeta da kapitalne investicije treba usmeriti u železnicu.

„Samo na bazi otvaranja pruge Beograd-Novi Sad putnički saobraćaj na železnici zabeležio je rast od 54 odsto, za prvo polugodište 2022. u odnosu na isti period prošle godine“, rekao je Aćimović za Biznis.rs.

 

Izvor: biznis.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.