FORBS: ILON MASK VIŠE NIJE NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU

08. Dec 2022
Photo: Pexels

Na Forbsovoj rang listi u realnom vremenu, Ilon Mask je skliznuo na drugo mesto, nakon velikih izdataka za kompaniju društvenih medija i naknadnog pada cene Teslinih akcija.

Izvršni direktor kompanije „Luj Viton“, Bernar Arno, pretekao je Ilona Maska i postao najbogatija osoba na svetu. Procenjeno je da je vredi 184,7 milijardi dolara, a Mask zaostaje za 100 miliona dolara, budući da je vredan 184,6 milijardi dolara. Forbs će nastaviti da ažurira promenu ranga.

Bernar Arno je spreman da preuzme pravo hvalisanja za najbogatiju osobu na svetu u bliskoj budućnosti. Arno je u sredu ujutru dodao nekoliko stotina miliona dolara svom bogatstvu, dok su akcije njegovog luksuznog konglomerata rasle. Ali s obzirom na to da su akcije LVMH-a ove godine nestale, Bernar duguje svoj obnovljeni status najbogatije osobe na svetu dramatičnom kolapsu Teslinih akcija. To je smanjilo neto vrednost direktora Tesle, koja je dostigla vrhunac od 320 milijardi dolara u novembru 2021, nakon što je gigant za iznajmljivanje automobila Hertz objavio veliku porudžbinu od proizvođača električnih vozila, piše forbes.com.

Ilon Mask nosi titulu najbogatije osobe na svetu od septembra 2021. godine, kada je potisnuo osnivača Amazona Džefa Bezosa. Međutim, 2022. godine veliki deo svog bogatstva namenio je za kupovinu Tvitera, koji je (delimično) bio katalizator Tesline nestabilnosti.

Forbsova rang lista je samo jedna od onih na kojima procenjuju bogatstvo. Blumberg ima sopstvenu listu svetskih milijardera, a njegove kalkulacije pokazuju da Mask ima prednost od 14 milijardi dolara u odnosu na Bernara od 6. decembra. Blumberg ne ažurira svoje brojeve u realnom vremenu.

Otkako je milijarder kupio Tviter, Teslin gubitak, od više od 47 odsto njegove vrednosti, uticao je na njegov rezultat. Ranije ove godine, prema Forbsu, vredeo je više od 270 milijardi dolara. Od 22. novembra ove godine je izgubio 100 milijardi dolara neto vrednosti, prenosi fortune.com.

 

Izvor: fortune.com, forbes.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.