HOLCIM PREUZEO TEKO MINING U SRBIJI

14. Jul 2022
Photo: ekapija.com

Lafarge Srbija, član Holcim Grupe, preuzeo je upravljanje nad firmom Teko Mining Srbija, koja je jedna od najvećih nezavisnih kompanija za proizvodnju agregata u zemlji, sa procenjenim prihodom od prodaje od preko 20 miliona evra u 2022. godini.

„Ova akvizicija uključuje četiri kamenoloma i asfaltnu bazu Vinča, čime će se učvrstiti prisustvo Holcim-a, na dinamičnom srpskom tržištu, dopunjujući nedavnu akviziciju Kamenoloma Podbukovi, još jedne kompanije za proizvodnju agregata u regionu“ saopšteno je iz komapnije Lafarge.

„Teko idealno dopunjuje našu postojeću proizvodnju cementa i betona, omogućavajući nam da na ovom veoma dinamičnom tržištu, našoj integrisanoj ponudi dodamo agregate, asfalt i proizvodnju filera. Radujem se što ću poželeti dobrodošlicu zaposlenima Teko Mininga, čija će stručnost biti od neprocenjivog značaja za ubrzanje našeg rasta, i koja će nam omogućiti da u budućnosti razvijemo cirkularna rešenja vezana za reciklažu građevinskih materijala i građevinskog otpada“ naveo je Miljan Gutović, direktor regiona za Evropu, Bliski istok i Afriku.

Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija, istakao je da ovom akvizicijom učvršćuju poziciju lidera u oblasti proizvodnje i prodaje građevinskih materijala na srpskom tržištu.

„Ulaganje u proširenje poslovanja, kroz akviziciju kompanije Teko Mining i kamenoloma Podbukovi, omogućava nam brz ulazak u tri nova poslovna segmenta - agregate, asfalt i krečni filer u kojima do sada nismo poslovali, što će biti velika podrška razvoju infrastrukture u Srbiji. Lafarge posluje u Srbiji punih 20 godina, tokom kojih smo konstantno ulagali u razvoj našeg poslovanja oslanjajući se na dugu tradiciju fabrike cementa, unoseći inovacije i uspešno prevazilazeći sve izazove. Sa istim entuzijazmom ćemo nastaviti da radimo i u predstojećem periodu. Želimo srdačnu dobrodošlicu u našu porodicu zaposlenima preduzeća Teko Mining i kamenoloma Podbukovi“ dodao je Knjeginjić.

Teko Mining ima kamenolome u Batočini, Ćeramidama, Ljuboviji i Ladnim Vodama, i asfaltnu bazu Vinča, a u svojoj organizaciji ima preko 150 zaposlenih. Visokokvalitetni agregati su strateški locirani da snabdevaju izgradnju i održavanje putne infrastrukture, izgradnju železnice i primene koje zahtevaju visoke čvrstoće, piše ekapija.com.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.