KATASTAR OD DANAS RADI U PUNOM KAPACITETU

11. Jul 2022
Photo: rgz.gov.rs

Sve službe za katastar nepokretnosti i vodova u Srbiji će ponovo raditi u punom kapacitetu od ponedeljka 11. jula, nakon sajber napada koji se dogodio 14. juna.

U proteklom periodu obavljena je potpuna bezbednosna provera celokupne informatičke infrastrukture koja obuhvata preko tri i po hiljade računara, više od 450 servera i tri petabajta podataka.

U cilju povećanja bezbednosti, i kao vrsta antikoruptivne mere, sva komunikacija sa Republičkim geodetskim zavodom obavljaće se u pisanoj formi, kako bi bilo moguće pratiti komunikaciju. Građanima je na raspolaganju 28 digitalnih servisa, koji su potpuno besplatni i mogućnost predavanja dokumentacije na šalterima službi za katastar u zakazanim terminima. Sve informacije usmenim putem građani mogu dobiti od operatera Info centra na broj telefona 011/63-55-600.

Republički geodetski zavod je striktno formalna institucija koja predstavlja poslednji bedem odbrane od eventualnih prevarnih radnji na tržištu nepokretnosti, i svaki službenik službe za katastar radi isključivo sa pisanom dokumentacijom a ne na osnovu usmene reči. Zbog toga insistiranje na sastancima sa službenicima katastra predstavlja vid pritiska na instituciju sa ciljem da se utiče na ishod rešavanja predmeta i ostvari dobijanje privilegije prekorednog rešavanja zahteva, prenosi novosti.rs.

Izazovni period koji je iza nas pokazao je važnost usluga registara RGZ-a za funkcionisanje privrede naše zemlje. Vlada Republike Srbije je odobrila raspisivanje konkursa za zapošljavanje dodatnih 186 službenika u Republičkom geodetskom zavodu.

 

Izvor: novosti.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.