KONTROLA KUĆNIH UREĐAJA NA DALJINU

03. Jan 2022
Photo: Pixabay

Smart Steel Innovation je mlada kompanija koja se bavi automatizacijom stambenih i poslovnih objekata, ali iza nje stoji bogato inženjersko iskustvo i veliki broj zadovoljnih korisnika. Kako sa internet konekcijom, na bilo kojoj tački na planeti, možete da kontrolišete svoj prostor – od bojlera, kamera i svetla do zavesa, roletni i grejanja – objašnjava osnivač i direktor ove kompanije Ivan Marković.

IVAN MARKOVIĆ, DIREKTOR, SMART STEEL INNOVATION

Smart Steel osnovan je 2019. godine, kao plod dugogodišnjeg iskustva u oblastima industrijske elektroenergetike, automatizacije i procesne opreme. Kako ste došli na ideju da sve to integrišete?

Poput svih inovativnih ideja, i moja ideja da osnujem kompaniju Smart Steel rodila se slučajno, iz iskrene želje da svoj i život meni dragih ljudi učinim udobnijim, modernijim i lakšim. U potrazi za načinima koji bi olakšali ubrzanu svakodnevnicu, upoznao sam se sa smart home sistemima i proveo nekoliko godina testirajući uređaje koji bi bili najadekvatniji za naše tržište, u smislu kvaliteta i efikasnosti. Rezultat toga je saradnja sa kompanijom Lifesmart, koja je lider na tržištu smart home sistema. Iz ličnog iskustva znam da automatizacija stambenog i poslovnog prostora štedi vreme, novac i energiju, dozvoljavajući nam da se posvetimo važnim stvarima u životu. Pozitivni utisci i povratne informacije velikog broja naših korisnika bile su nam motivacija za konstantno unapređenje našeg sistema.

Sektor SMART bavi se automatizacijom poslovnih i stambenih objekata po poslednjim svetskim standardima. Šta ova ponuda sve obuhvata?

Ponuda obuhvata inovativna rešenja u različitim sferama stambenog ili poslovnog objekta, kao što su kontrola paljenja i gašenja grejanja i hladjenja preko telefona, tajmeri za uključivanje, čime štedite novac i energiju više od 20%. Takođe, putem mobil- nog telefona ili glasovnom komandom možete paliti i gasiti svetla u vašem objektu, upravljati roletnama, kontrolisati sve TV i audio uređaje. Tu je i kontrola objekta sa tihim alarmom koji upozorava na kretanje u vašem objektu kad niste tu, pri čemu sve to možete da pratite sa bilo koje tačke na planeti.

Sektor STEEL bavi se inženjeringom, automatizacijom, nabavkom, proizvodnjom i montažom kompletne opreme za industriju hrane i pića. Šta sve čini ovaj deo vašeg portfolija i ko su vam klijenti?

U saradnji sa najvećim svetskim imenima u proizvodnji procesne opreme za preradu hrane i pića, kao što su FEMIA Industrie i Bigtem Makine, nudimo kompletne procesne linije za preradu voća i povrća kao i pojedinačne mašine. Naši najčešći klijenti su iz sektora domaće i inostrane prehrambene industrije, počev od manjih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava do velikih kompanija kao što su Friglo, Frikom, PIK Bečej i drugi.

Kakvi su vam dalji planovi?

Trenutno u saradnji sa našim partnerom, kompanijom Lifesmart, radimo aplikaciju koja će biti na srpskom jeziku kako bismo korisnicima dodatno olakšali pristup pametnim sistemima. Takodje u 2022. uvodimo sjajnu ponudu za hotele i velike poslovne objekte koja će pružiti mogućnost da aplikacija bude user friendly, sa logom i dizajnom aplikacije po želji klijenta, uz softversko rešenje prilagođeno njihovim potrebama.

Tekst i foto: Smart Still Innovation

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.