KOREJCI TRAŽE PODRŠKU SRBIJE ZA ORGANIZOVANJE IZLOŽBE EKSPO U BUSANU 2030. GODINE

22. Sep 2022
Photo: ekapija.com

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić u utorak je razgovarala sa predsednikom kompanije „KIA Europe GmbH“ Von-Jeong Jeongom o uslovima poslovanja u Srbiji i promociji izložbe „Busan Ekspo 2030. godine“.

Matić je istakla da naša zemlja ima dovoljno privrednih kapaciteta i mogućnosti, ukazujući na veliki broj zaključenih sporazuma Srbije o slobodnoj trgovini.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Republike Koreje Dževong Li, naglašeno je da Srbija ima veoma povoljnu poslovnu i investicionu klimu, a kao još jedna prednost istaknuta je regionalna inicijativa „Otvoreni Balkan“.

Korejska delegacija je predložila da joj naša zemlja pruži podršku za organizovanje izložbe EKSPO u Busanu 2030. godine.

Busan ima cilj da bude domaćin Svetske izložbe 2030. sa temom „Transformisanje našeg sveta, navigacija ka boljoj budućnosti“, koja će obraditi tri globalna izazova: „Održivi život sa prirodom“, „Tehnologija za čovečanstvo“ i „Platforma za brigu i deljenje“.

Republika Koreja je treći ekonomski partner Srbije u azijsko-pacifičkom regionu. Dve zemlje su 2019. godine, nizom kulturnih aktivnosti u Beogradu i Seulu, obeležile 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, prenosi ekapija.com

 

Izvor: ekapija.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.