NAJVEĆI SVETSKI INVESTITORI NA MEĐUNARODNOM SAJMU NEKRETNINA MIPIM 2023

08. Mar 2023
Photo: MIPIM

MIPIM, najveći svetski sajam nekretnina, i ovog marta dočekaće u Festivalskoj palati u Kanu ključne međunarodne investitore. Kao glavni međunarodni događaj za profesionalce iz real estate industrije iz celog sveta, MIPIM nastavlja svoju misiju da povezuje globalnu real estate zajednicu kako bi se  uspostavili dragoceni kontakti i partnerstva koja će dovesti do mogućnosti za nova ulaganja.

Očekuje se da na ovogodišnjem MIPIM 2023 bude više 23.000 delegata iz više od 90 zemalja i 2.400 izlagača. Budući da je MIPIM ključni globalni događaj za prikupljanje kapitala za osnovne i nove klase imovine u nekretninama, investitori su u DNK ovog sajma, čineći četvrtinu učesnika.

76 od 100 top svetskih investicionih menadžera, koji pružaju savetodavne usluge za imovinu vrednu četiri biliona evra, već je potvrdilo svoje učešće, uključujući Izabel Skemamu, globalnu direktorku za investicione menadžere AKSA IM Alts, kao i izvršnog direktora Commerz Real AG, Heninga Koha.

Foto: mipim.com

Pored ključnih investicionih menadžera, na MIPIM-u će prisustvovati i najveće investicione institucije: Abu Dhabi Investment Authorities, Abu Dhabi Investment Council (ADIC), Alberta Investment Management Corporation (AIMCo), Alecta Tjänstepension Ömsesidigt, AP2, APG, ATP Real Estate, Aware Super, Bayerische Versorgungskammer, CPP Investments, Danica Real Estate, GIC Private Limited, Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company, Investment Corporation of Dubai, Ivanhoé Cambridge, Korea Investment Corporation, Lægernes Pension, Oman Investment Authority, P+, Pension for Academics, PBU The Pension Fund of Early Childhood and Youth Educators in Denmark, PGGM, PSP Investments, QatarInvestment Authority, Temasek International (Europe) Limited, Texas Retirement Investment Company of Texas, Varma Mutual Pension Insurance Company, Zurich Insurance Company Ltd.

Ove godine RE-Invest Summit, koji je bio sastavni deo MIPIM-a više od jedne decenije, fokusiraće se na to kako izgrađeno okruženje trenutno ide svojim putem da donese pozitivne urbane promene u svetu nakon pandemije i globalnog zagrevanja. RE-Invest Summit je ekskluzivna prilika za suverene fondove, penzione i osiguravajuće fondove, porodične kancelarije i druge vlasnike kapitala da raspravljaju o strategijama ulaganja u nekretnine na razvijenim i tržištima u razvoju.

Pored velikih evropskih gradova i regiona, investitorima će se pridružiti i delegacije iz Japana, Kanade, SAD, Brazila, Katara, Saudijske Arabije i Egipta, između ostalih, što će MIPIM učiniti zaista globalnim događajem 2023. godine.

Među evropskim gradovima koji su se do sada prijavili za izlaganje na MIPIM 2023 su: Prag, Brno, Ostrava, Kopenhagen, Talin, Helsinki, Oslo, Stokholm, Pariz, Eks-Marsej, Bordo, Dižon, Grenobl, Dižon, Grenobl, Monpelje, Nant , Tuluz, Lion, Lil, Nica, Kale, Kan, , Berlin, Diseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanover, Minhen, Štutgart, Milano, Riga, Varšava, Krakov, Lođ, Poznanj, Lisabon, Porto, Madrid, Barselona, London, Liverpul, Mančester, Njukasl, Belfast i Kardif.

„Radujemo se što ćemo poželeti dobrodošlicu svetskoj investicionoj zajednici na MIPIM 2023, koji će činiti oko četvrtine svih delegata. Uz kraj niskih kamatnih stopa i kontinuiranu makroekonomsku i geopolitičku neizvesnost, ovo obećava da će biti ključna godina za gradove i regione koji žele da obezbede vitalna kapitalna ulaganja za podršku projektima izgradnje i regeneracije. Od samita MIPIM Co-Liv do naše nove platforme Road to Zero, očekujemo veliko interesovanje za nove klase imovine i diskusije o tome kako investirati u održiva mesta, uključujući centralnu ulogu osnovnih sredstava nekretnina za postizanje globalne neto nulte vrednosti mete“, kaže Nikolas Kozubek, direktor MIPIM-a.

Ove godine MIPIM pokreće novu scenu -  Road to Zero, sa ciljem da ubrza transformaciju izgrađenog okruženja ka održivijem modelu. Nova zona od 400 kvadratnih metara kombinovaće izložbeni, mrežni i konferencijski prostor sa fokusom na praktične metode za dekarbonizaciju industrije nekretnina.

Novi međunarodni samit će takođe biti pokrenut kao odgovor na porast alternativnih načina života u okviru klase stambene imovine. MIPIM Co-Liv Summit, koji se održava u ponedeljak 13. marta, biće godišnji događaj koji okuplja vodeće igrače u ovom sektoru.

MIPIM se održava od 14. do 17. marta u Kanu, u Francuskoj. Očekuje se da će ovogodišnji sajam privući 23.000 delegata iz preko 90 zemalja, što je 15% više u odnosu na prošlu godinu.

Tekst: Nikolina Vukićević

Foto: mipim.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.