NASTAVLJA SE GRADNJA AUTO-PUTA PREMA CRNOJ GORI

10. Jan 2023
Photo: Theodore-K, Pexels

Vozači u Srbiji bi do kraja godine trebalo da dobiju mogućnost da voze novim saobraćajnicama na čak osam putnih pravaca. Toliko deonica bi trebalo da bude pušteno u saobraćaj, a jedna od njih je i na koridoru 11 prema Crnoj Gori, do Požege, prenosi investitor.me.

Od cele deonice od Preljine do Požege u dužini od 30,9 kilometara, prošle godine je završeno I pušteno u saobraćaj 12 kilometara do Pakovraća. Izgradnja preostalih dvadesetak kilometara do Požege trebalo bi da bude završena najkasnije do kraja ove godine.

Deonica je deo auto-puta E-763, na trasi Koridora 11, prema granici Srbije sa Crnom Gorom, a procenjena vrednost radova je oko 450 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija CRBC, koja je gradila i prioritetnu deonicu auto-puta Bar – Boljare, otvorenu prošle godine.

Na deonici do Požege predviđena je izgradnja tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Ta deonica će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga, Moravički i Zlatiborski.

Pri kraju su radovi i na gradskom auto-putu od Novog Beograda do Surčina, kao i na brzoj saobraćajnici koja će Valjevo povezati sa auto-putem “Miloš Veliki”.

Završava se i izgradnja na beogradskoj obilaznici do Bubanj Potoka, kao i Moravski koridor do Kruševca, auto-put od Rume do Šapca, deonica budućeg auto-puta ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina i prva deonica auto-puta od Niša ka Prištini, kod Merošine.

 

Izvor: investitor.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.