OD 4. JANUARA PONOVO SAOBRAĆA VOZ OD BEOGRADA DO PANČEVA

30. Dec 2022
Photo: Pexels

Direktna železnička linija Beograd – Pančevo ponovo će biti uspostavljena od Nove godine, a Pan voz saobraćaće šest puta dnevno, što će značajno olakšati život građanima oba grada, poručio je ministar građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Obnova linije Pan voza omogućena je Ugovorom o obavljanju prevoza putnika železnicom, koji su u prisustvu ministra Vesića, juče u Vladi Srbije, potpisali vršilac dužnosti direktora Srbija voza Ivan Bulajić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Sve je više građana Beograda koji rade u tom gradu, ali i studenata i žitelja Pančeva koji se školuju ili rade u Beogradu. Zato je bilo neophodno napraviti direktnu železničku vezu između dva grada, dok se realizacijom projekta beogradske gradske železnice, taj problem trajno ne reši.

Do tada, od Nove godine uvodi se šest polazaka na liniji Beograd – Pančevo. Vozovi će saobraćati radnim danima, ali ne i vikendom i praznicima.

Vozovi će saobraćati od Pančeva do Pančevačkom mosta u Beogradu, različitih kapaciteta, između 450 i 600 mesta, što je više nego dovoljno da se odgovori potrebama putnika. Prvi voz krenuće 4. januara, posle novogodišnjih praznika.

Ministar je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, jer je to još jedan dokaz i primer kako se zajedničkim radom, na inicijativu gradonačelnika Pančeva, čine dobre stvari za građane i rešavaju objektivni problem.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ovo istorijski trenutak za taj grad, koji više od decenije čeka na ponovno uspostavljanje direktne železničke veze sa Beogradom.

 

Izvor: mgsi.gov.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.