PREDSTAVLJENA KANDIDATURA BEOGRADA ZA ORGANIZACIJU IZLOŽBE EXPO 2027

29. Nov 2022
Photo: srbija.gov.rs

Srbija i grad Beograd zvanično su u ponedeljak predstavili kandidaturu za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, na 171. Generalnoj Skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu.

Ministar finansija Siniša Mali na prezentaciji je izjavio da je Srbija učinila sve da stvori neophodne preduslove kako bi realizovala projekat specijalizovane Expo izložbe, piše u saopštenju Beogradskog sajma, a prenosi biznis.rs.

„Tokom dve godine krize izazvane pandemijom korona virusa, bili smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Srbija vodi balansiranu spoljnu politiku i garantujemo da ćemo obezbediti najveći broj zemalja izlagača iz raznih delova sveta. Mi smo danas tačka susreta između istoka i zapada“, istakao je Mali.

Video uključenjem na prezentaciji govorio je i Novak Đoković, koji je naglasio važnost igre kao univerzalnog jezika koji razumeju svi, kao i značaj igre u najranijem dečjem razvoju, a obratili su se i glumac Miki Manojlović i violinista Stefan Milenković, koji se posebno osvrnuo na svoje iskustvo sa svetske izložbe Expo Dubai 2020.

Predstavljanju su prisustvovali i ministarka kulture Maja Gojković, ministar obrazovanja Branko Ružić, ministar sporta Zoran Gajić, kao i direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: biznis.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.