OVAKO ĆE IZGLEDATI ARHEOLOŠKI PARK BELO BRDO U VINČI

19. Sep 2022
Photo: ekapija.com (Prvonagrađeno idejno rešenje)

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture objavio je rezultate javnog međunarodnog urbanističko-arhitektonskog konkursa za uređenje arheološkog parka Belo brdo sa idejnim rešenjem objekata centra za posetioce i naučnoistraživačkog centra u Vinči, koji je raspisan krajem marta.

Do roka definisanog konkursom predato je, digitalno, ukupno 12 konkursnih radova.

Prva nagrada u iznosu od 24.000 evra dodeljena je radu urađenom u okviru studija AKVS arhitektura,od autora Anđele Karabašević Sudžum i Vladislava Sudžuma, a projektanti su Marija Matijević, Dunja Dedić, Nenad Pavlović i Vuk Zlatković.

Dodeljene su dve druge jednakovredne nagrade u iznosu od 10.500 evra, prva timu koji čine autor projekta Miloš Paunović, asistent – arhitektura Yihong Chen, asistent – 3D vizuelizacija Jaden Mialszygrosz iz Australije.

Druga je dodeljena radu Jelene Miletić i Dejana Miletića.

Pored ovih nagrada, za 3.000 evra otkupljeno је idejno rešenje autora Snežane Vesnić i Vladimira Milenkovića sa saradnicima: Siniša Savatijević, Aleksandra Radovanović, Marko Čekanović, Jelena Rajović, Duška Prodanović i Mila Luković.

Za iznos od 1.500 evra su otkupljena dva jednakovredna rada, prema oceni žirija.

Otkup jednakovredan umanjen dodeljen je radu koji potpisuje Spring Studio – Maja Dragišić, Milan Božić i Milica Milosavljević.

Projektantski tim ovog otkupljenog rešenja sačinjavali su Katarina Crljenica, Aleksandar Bojanić i Tamara Koneska.

Otkup jednakovredan umanjen, u iznosu od 1.500 evra dodeljen, je i radu iza kog stoji autorski tim MART Architecture u sastavu: Bogdan Đokić, Miloš Komlenić, Nemanja Kordić Irena Nikolić, Aleksa Rašić, Ivan Rašković, Ilija Srdanović i Nikola Stevanović.

 

Izvor: ekapija.com

Foto: ekapija.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.