PROJEKAT TORANOMON, SA NAJVIŠOM KULOM U JAPANU, USKORO ĆE BITI ZAVRŠEN

16. Sep 2022
Photo: dezeen.com

Nemačka kompanija Ingenhoven Associates je nakon šest godina gradnje završila radove na paru nebodera u Tokiju. U donjem delu ovih nebodera preovladava bujno zelenilo, karakteristično za ovu kompaniju.

Projekat je nazvan Toranomon i podrazumeva izgradnju dve nove kule sa obe strane postojeće Toranomon Hills kule, koja se trenutno smatra najvišim neboderom u Tokiju i petim po visini u Japanu. Viši od dva nova nebodera sada je najviši stambeni neboder u zemlji, ali još jedna kula u blizini, Toranomon-Azabudai Project Building A, biće skoro završena i ona će biti najviša u Japanu.

Viši od dva nova nebodera dostiže visinu od 220 metara, ima 54 sprata i 550 stambenih jedinica, u rasponu od 34 metara kvadratnih studio apartmana, do dvosobnih stanova veličine do 112 metara kvadratnih. Druga zgrada Toranomon je visoka 185 metara i ima 36 spratova poslovnog prostora.

Ovi neboderi su izgrađeni od čeličnog armiranog betona, a njihov oblik koji se sužava i podseća na drevne hramove treba da pomogne u ublažavanju efekata zemljotresa i tajfuna. Pri gradnji su postavljeni i amortizeri za smanjenje vibracija.

Zgrade su povezane velikom javno dostupnom terasom, u kojoj se nalazi mnoštvo žbunja, biljaka i drveća. Ova terasa nastavlja se vertikalno do sedmog sprata poslovne kule i 11. sprata stambene kule. Postoji više šetališta i prostora za odmor, a ukupna površina zelenila iznosi čak 7.800 metara kvadratnih i odražava stalne napore kompanije Ingenhoven Associates da doda značajno zelenilo svojim projektima.

Ingenhoven Associates nastavlja svoj intenzivni angažman na urbanom zelenilu i potrazi za odgovorima specifičnim za svaku lokaciju u različitim klimatskim uslovima širom sveta. Rukovodi se svojim superzelenim principima, kontinuirano razvija izgradnju i prevazilazi najviše standarde zelene gradnje gde god je to moguće.

 

Izvor: gradjevinarstvo.rs

Foto: dezeen.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.