JUBILARNI 20. LONDONSKI FESTIVAL DIZAJNA

23. Sep 2022
Photo: interiordesign.net

Londonski festival dizajna (LFD), gradski dizajnerski događaj koji se održava tokom devet dana svakog septembra, i ove godine promoviše kreativnost grada, i okuplja dizajnere iz celog sveta, pozicionirajući London kao moćan centar za kreativne industrije. Ove godine se održava od 17. do 25. septembra, i slavi svoju jubilarnu 20. godišnjicu.

U 2019. Festival je oborio rekord, kada je ugostio 600.000 posetilaca iz preko 75 zemalja, čime je još jednom dokazao da ima ključnu ulogu u rastu dizajnerske industrije. Kao jedan od vodećih svetskih dizajnerskih događaja, Festival je takođe poslužio kao nacrt za nedelje dizajna i festivale širom sveta i nastavlja da bude ključni trenutak u kulturnom kalendaru.

Ove godine su, možda više nego obično, instalacije, eksponati i novi proizvodi podsticali na razmišljanje, intrigu i diskusiju, te vam predstavljamo 10 najzanimljivijih momenata, prema odabiru interiordesign.net, sa ovogodišnjeg LFD-a.

  1. „MARTINO GAMPER: NO ORDINARY HOME“, MARTINO GAMPER AND FRIENDS

„Martino Gamper: No ordinary home“ ruši sve barijere kada je svet saksija u pitanju. Saksije ove kolekcije inspirisane su već postojećim predmetima u arhivi Martina Gampera, i dolaze u najneobičnijim oblicima i bojama.

  1. „INTO SIGHT“, SONY DESIGN

Putovanje u virtuelnu stvarnost bez naočara, „Into Sight“ kompanije Sony Design vodi posetioce u digitalni svet koji se stalno menja. Prepun boja, svetlosti i zvuka, multimedijalni ekran zamagljuje granicu između ovdašnjeg sveta i digitalnog univerzuma.

  1. „GROPIUS LOW CHAIR MILITARY EDITION“, NOOM U SARADNJI SA NATALIYA BAKULINA I ANTONINA LATAYKO

Tkane maskirne mreže koje su razvili volonteri za ukrajinsku vojsku tapaciraju Gropijus stolicu, koja ima mrežu od 4.000 čvorova od zelene, crne, sive, bež i braon tkanine.

  1. „INKY DHOW UNIVERSE“, BETHAN GRAY

„Inki Dhov Universe“ je instalacija koja emituje kobaltno plave i bele pruge po zidovima, podovima, nameštaju i priboru. 45 „treperećih sveća“ u lusteru su dokaz koliko je daleko LED lampa otišla.

  1. „CONTEMPORARY VANITY“, JOSEPH ELLWOOD

Sa sve većim razvojem održivih materijala, aluminijum se sve bolje kotira, jer se može ponovo reciklirati. Laserski rezani aluminijumski sto, paravan, ogledalo, stolica i stalak za vešanje u kolekciji Contemporari Vaniti su elegantno i sofisticirano istraživanje ovog laganog, održivog materijala.

  1. „SWIVEL“, SABINE MARCELIS

U luksuznom kontrastu sa 34-spratnom brutalističkom kulom Center Point u centralnom Londonu, spoljna instalacija „Svivel” Sabine Marcelis na Trgu Svetog Džajlsa mami lepotom prirodnog kamena, koju je obezbedila Solid Nature.

  1. „TWO KETTLES, NO SOFA“, JAMES SHAW I LOU STOPPARD

U „Two kettles, no sofa“, u galeriji Seeds, partneri James Shaw (dizajner) i Lou Stoppard (pisac), istražuju izazov kompromisa i pregovora, uz mešavinu Šoovih dizajnerskih objekata i istorijskih klasika dizajna. Ovaj projekat, takođe, uključuje kratku priču koju je napisao Stoppard.

  1. „GYPSUM LIGHT SCULPTURE 7“, VOUKENAS PETRIDES

Deo serije gipsanih i LED svetlosnih skulptura, „Gipsum Light 7“ ima par svetlećih usta koja podsećaju na deformisane Pac-Man likove.

  1. „GONDO“, ELIF ERGUVAN

Sastavljen od četiri konusne prugaste noge od kamena, sto Gondo istambulske umetnice Elif Erguvan, podseća na šarene, prugaste motke koje gondolijeri Venecije koriste da obezbede svoje čamce na Velikom kanalu. Ploča stola je od slojevitog i zaobljenog bordo stakla.

  1. „DISCO GOURDS“, BETHAN LAURA WOOD

Bethan Laura Vood zamislila je da se kolekcija keramike „Disco Gourds“ sastoji od tanjira i činije (svaka u dve veličine), koristeći efekat klizne obloge podignutih, ručno oslikanih šara i ukrasa koji podsećaju na stabljike tikvice.

 

Izvor: interiordesign.net

Foto: interiordesign.net

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.