KOLIKO KOŠTA NAJSKUPLJI PARFEM NA SVETU I OD ČEGA JE NAPRAVLJEN

20. Sep 2022
Photo: cnn.com

Cene parfema mogu biti paprene. Ukoliko ste do sada bili iznenađeni onima koje se od kreću od po nekoliko stotina evra, koliko u proseku vredi kvalitetniji miris, sada se spremite za novi šok.

Naime, zvanično najskuplji parfem na svetu je popularni Shumukh, čija jedna bočica košta neverovatnih 1,29 miliona dolara.

Uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svetu, tačnije 3.500 njih. Napravio ga je Asgar Adam Ali, vlasnik luksuzne kompanije Nabeel Perfumes. Prvi put je predstavljen 2019. godine u Dubaiju.

Shumukh sadrži i bisere, kao i 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Da bi on bio napravljen trebalo je više od 490 pokušaja. Napravljen je od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana.

Miris ovog parfema na koži u proseku traje više od 12 sati. Ukoliko ga nanesete na tkaninu, može trajati i do 20 dana, što je potpuno neverovatno.

S tako vrtoglavom cifrom Shumukh je sa trona odmah svrgao Golden delicious, kompanije DKNY, čija je vrednost procenjena na milion dolara.

Flašica parfema sadrži 2.909 dragocenih kamenčića, odnosno 183 žutih safira, 2.700 belih dijamanata, veliki ovalni safir sa Šri Lanke, 15 pink dijamanata iz Australije, 4 rose-cut dijamanta, specijalni tirkizni turmalin iz Brazila, ovalno sečeni rubin, kruškoliki roze dijamant i besprekorni žuti dijamant. Svaki dragi kamen je ručno nanesen.

 

Izvor: nezavisne.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.