SVETI STEFAN ZAKLJUČAN DO DALJEG

29. Jun 2022
Photo: mybestplace.com

Grad-hotel Sveti Stefan i vila Miločer i ovog leta ostaće „zaključani“, najavljeno je u kompaniji Adriatic Properties, koja je zakupac tog kompleksa. Ovo je već druga godina za redom da najpoznatiji brend crnogorskog turizma ne radi i to zbog spora između zakupca, s jedne strane, i Hotelske grupe Budvanska rivijera i Akcionarskog društva Sveti Stefan hoteli, koji su u većinskom vlasništvu države Crne Gore, s druge strane. Obe strane su jedna drugu tužile Arbitražnom sudu u Londonu da bi zaštitile svoja prava iz ugovora, što je samo produžilo agoniju čije će posledice, zbog odsustva gostiju na Svetom Stefanu, značajno oštetiti turizam.

U međuvremenu, kompanija MK Properties, članica MK Grupe, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih akcija Hotelske grupe Budvanska rivijera i Sveti Stefan hoteli, s obzirom na to da je prešla prag od 30 odsto vlasništva. Kupovina većinskih paketa akcija iznosila bi ukupno 61,5 miliona eura. MK grupa navodi da je do sada u turizam uložila 500 miliona evra i to ne samo u svoje kapacitete već i u razvoj turističkih destinacija. Trenutno, u većinskom ili manjinskom vlasništvu, poseduje 15 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a sarađuje i sa prestižnim svetskim hotelskim brendovima - Kempinski i Marriott.

Vlada Crne Gore još se ne izjašnjava o ovoj ponudi, iako su njeni predstavnici više puta isticali da je Sveti Stefan dragulj i nacionalno blago koje će ostati u vlasništvu Crne Gore.

Tekst: T. Đokić

Foto: sharemontenegro.me

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.