BALENCIAGA OD JUNA PRIHVATA PLAĆANJA U KRIPTOVALUTAMA

30. May 2022
Photo: bitcoinist.com

Avangardni modni gigant Balenciaga sprema se da prihvati kriptovalute kao sredstvo plaćanja za svoje američke klijente. Francuska luksuzna kompanija najavila je da će od sledećeg meseca prihvatiti Bitcoin i Ethereum plaćanja u Sjedinjenim Državama.

S obzirom na pad vrednosti većine kriptovalute u poslednjih 10 dana, moglo bi se reći da tajming nije bio savršen, ali Balenciaga će sada doneti kriptovalute na svoje vodeće lokacije, uključujući Rodeo Drive na Beverly Hillsu i Madison Avenue u New Yorku.

Balenciaga kaže da će razmotriti dugoročne kriptovalute i fluktuacije vrednosti novca, za koje kaže da nisu ništa novo. Kompanija je rekla da će uslediti i druge regije i e-trgovina, prenosi innovation-village.com.

Zastupnik modnog giganta otkrio je da kompanija predviđa budućnost koju pokreću kriptovalute i da nije uznemirena volatilnošću na tržištu jer one nisu ništa novo.

Balenciaga je odlučila da krene u vlastitu digitalnu avanturu baš u trenutku kada je zajednica kriptovaluta brujala o nekoliko luksuznih kompanija koje dozvoljavaju plaćanje kriptovalutama u njihovim američkim trgovinama.

Druge velike kompanije, uključujući LVMH Hot i Tag Huer, najavile su ranije ovog meseca da će prihvatiti razne kriptovalute prilikom plaćanja, uključujući Bitcoin, Dogecoin i Ethereum.

Izvršni direktor Tag Huera Frederik Arno, koji je lično vlasnik NFT-a i drugih Web3 sredstava, veruje da kriptovalute imaju potencijal da revolucioniraju modnu industriju.

„Od početka trgovanja bitkoinima, pomno smo pratili razvoj kriptovaluta. Uprkos fluktuacijama, očekujemo da će kao vrhunski proizvođač satova sa pionirskim stavom, Tag Heuer prihvatiti ono što obećava da će biti globalno integrisana tehnologija u bliskoj budućnosti“, rekao je Arno za Vogue Business.

Gucci je takođe brzo implementirao Web3 tehnologije i odlučio da uvede plaćanje u kriptovalutama, o čemu je Real Estate magazin već pisao. Gucci je upravo stvorio namenski tim za Web3 i kupio digitalnu nekretninu koja se razvija u Sandbox-u (platformi za nekretnine zasnovane na blockchain-u).

 

Izvor: innovation-village.com

 

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.