BEOGRADSKI SAJAM OBELEŽIO 85 GODINA POSTOJANJA

16. Sep 2022
Photo: sajam.rs

Sa statusom najveće sajamske institucije u regionu i jedne od najdugovečnijih u svetskim razmerama, Beogradski sajam je obeležio 85 godina postojanja i otvaranja kapija njegove prve sajamske manifestacije.

Prvi beogradski sajam svečano je otvoren i održan od 11. do 23. septembra 1937. godine na današnjem Starom sajmištu. Na tom prvom sajmu, u 26 paviljona smestila su se 883 izlagača, od kojih 99 iz 17 država sa tri kontinenta. Sajamske hale obišlo je oko 300.000 posetilaca iz zemlje i oko 10.000 iz inostranstva.

Od tada do danas, Beogradski sajam promenio je lokaciju, širio infrastrukturu, unapređivao usluge i pomerao standarde, bio jedan od predvodnika u kreiranju i realizaciji privrednog života i tržišnog ambijenta zemlje, bio i ostao ključna spona srpske privrede sa svetom.

Od početka te prve sajamske manifestacije pa do danas Sajam je prigrlio oko 520.000 izlagača iz čak 180 država, ugostio gotovo 65 miliona posetilaca, organizovao više od 3.400 sajamskih manifestacija različitih profila i formata, koji su u proseku privlačili po dvadesetak hiljada ljudi, navedeno je u saopštenju.

Ovogodišnji jubilej poklapa se sa posetom Beogradu delegacije Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu (BIE), koja obilazi gradove kandidovane nedavno u Parizu za domaćina izložbe Expo 2027. kako bi mogla da donese odluku kojem će gradu dodeliti tu čast.

 

Izvor: sajam.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.