DIZAJNIRANA ZA TIŠINU: TOPLOTNA PUMPA LG THERMA V MONOBLOC S

19. May 2023
Photo: LG

Da bi zaista bila moderna, domaćinstva u 21. veku će, osim estetskih zahteva korisnika koja su subjektivna, morati da zadovoljavaju neke objektivne parametre racionalizacije resursa i energetske efikasnosti. Potrošnja vode i struje u korišćenju različitih električnih aparata, posebno onih koji zagrevaju ili hlade prostorije, čine stub svakog objekta, nezavisno od njegove namene. Sve češće čujemo da kuće i zgrade postaju „pametne“ ili „eco-friendly“, ali se ne govori o realnoj praktičnosti, održivosti i ekonomičnosti ovakvih rešenja na duže staze. Srećom, za one koji planiraju izgradnju ili adaptaciju kuća, vikendica i drugih objekata, postoji idealno, sveobuhvatno rešenje koje će zadovoljiti svačije potrebe. Reč je o Therma V R32 Monobloc S toplotnim pumpama vazduh-voda (AWHP).

Therma V R32 Monobloc S možete kontrolisati pomoću apliakcije / Foto: LG

Impresivne performanse ovog multifunkcionalnog uređaja rezultat su dugogodišnjeg rada kompanije LG kako bi korisnicima pružili pouzdanu i praktičnu kontrolu nad domaćinstvom i sve to uz izrazito smanjen nivo buke. Therma V R32 Monobloc S ima najtiši režim rada od svih proizvoda u ovoj seriji. U Low Noise režimu rada, pumpa proizvodi zvuk jačine od svega 35 decibela, što je manje od jačine zvuka koji može da se čuje u biblioteci. To znači da uređaj lako ispunjava stroge, evropske propise za jačinu buke.

Therma V R32 Monobloc S ima najtiši režim rada od svih proizvoda u ovoj seriji / Foto: LG

Therma V R32 Monobloc S pripadaju liniji proizvoda sa AWHP sistemima, koji su najzaslužniji za održivost i praktičnost ovih uređaja, a upravo to su dve glavne komponente pametnog doma. Za razliku od klasičnih, visokotemperaturnih sistema, ovde se korišćeni vazduh prikuplja iz spoljašnjosti, kako bi se smanjila potrošnja električne energije i povećala energetska efikasnost. Ušteda energije, takođe je omogućena je i zahvaljujući revolucionarnom R1 kompresoru, koji obezbeđuje pouzdano grejanje i snabdevanje toplom vodom, čak i na temperaturama od minus 25 stepeni Celzijusa.

„Kompanija LG uvek ide u korak sa potrebama svojih korisnika, te su naše toplotne pumpe i osmišljene na način da odgovore svim zahtevima potrošača. Nastavićemo i dalje da inoviramo svoj asortiman u te svrhe“, kaže Nebojša Mišić, Air Solution Heating Key Account menadžer, LG Srbija.

Postoje i posebne pogodnosti za korisnike koji apliciraju za kredit preko EBRD-a, jer su uređaji energetski efikasni, pa EBRD pruža posebne subvencije u cilju stimulisanja korišćenja eco-friendly proizvoda, čak i povrat dela sredstava nakon ugradnje.

Therma V R32 Monobloc S sastoji se od jedne spoljašnje jedinice, tako da ovo rešenje ne zahteva instalaciju kako unutrašnjeg dela, tako ni cevovoda za rashladno sredstvo. Zahvaljujući pametnom dizajnu, sve hidraulične komponente, uključujući senzore, ventile i razmenjivač toplote, integrisane su u sklopu ove spoljašnje jedinice. To omogućava da Therma V R32 Monobloc S budu znatno fleksibilnije za instalaciju, štedljive kada je reč o prostoru, ali i bezbednije, jer smanjuju rizik od curenja rashladnog sredstva unutar objekta.

Za razliku od klasičnih sistema, ovde se korišćeni vazduh prikuplja iz spoljašnjosti / Foto: LG

Kada je reč o praktičnosti, takođe je važno napomenuti i da je novi Therma V R32 Monobloc S moguće kontrolisati daljinski, zahvaljujući intuitivnom interfejsu. Jednostavan za navigaciju, interfejs omogućava korisnicama da sami određuju vreme rada i menjaju režim podešavanja, tako da performanse uređaja brzo mogu prilagoditi različitim vremenskim uslovima. Pumpa je, takođe, kompatibilna sa LG ThinQ™ aplikacijom za mobilne uređaje, što dozvoljava korisnicima da kontrolišu ovaj uređaj bilo gde da se nalaze.

 

O KOMPANIJI LG ELECTRONICS

LG Electronics je globalni inovator kada je reč o tehnologiji i potrošačkoj elektronici, sa prisustvom u skoro svakoj državi na svetu i 75.000 zaposlenih na međunarodnom nivou. Četiri kompanije LG – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions i Business Solutions – zajedno su ostvarile prodaju od 63 milijarde dolara u 2021. godini. Kompanija LG je vodeći proizvođač potrošačkih i komercijalnih proizvoda, od televizora, preko kućnih aparata i aparata za vazduh, zatim monitora, servisnih robota, automobilskih komponenti do svojih premium svetski poznatih brendova – LG Signature i LG ThinQ. Za dodatne informacije posetite https://www.lg.com/rs.

Izvor: LG

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.