ECOMMERCE4ALL: REGULACIJA U E-TRGOVINI U CEFTA REGIONU DOSTUPNA NA JEDNOM MESTU

14. Sep 2022
Photo: ecommserbia.org

Jedna od prednosti vođenja e-commerce biznisa, kao najbrže rastuće grane ekonomije, je realna i održiva prilika da se tržište proširi izvan fizičkih granica i iskoristi potencijal regiona. Imajući u vidu da se region sastoji od oko 20 miliona stanovnika, za naše e-trgovce to bi značilo višestruko povećanje potencijalnih e-kupaca.

Mogućnosti za takvu regionalnu ekspanziju i uspostavljanje e-commerce biznisa na CEFTA tržištima su u fokusu novog modula regionalne platforme Ecommerce4All.eu – „Regulacija u e-trgovini“, gde se nalaze pravni propisi, zakoni i priručnici koji su dostupni na jednom mestu za svako od 7 tržišta CEFTA regiona i koji pokazuju kako se postavlja i vodi e-commerce biznis, na lako razumljiv način.

Priručnici, koji su napravljeni za svako CEFTA tržište posebno, vrhunac su ovog modula, naročito zbog činjenice da sadrže sve važne informacije o tome kako pokrenuti i voditi biznis sa e-trgovinom s obzirom da sadrži sve neophodne informacije koje svaki e-prodavac treba da zna, kao i koja su prava zaštite onlajn potrošača na svakom od ovih tržišta.

"Ova platforma sadrži sve ključne informacije na jednom mestu i odnosi se kako na kupce, tako i na trgovce. Kupci na našem tržištu uvek mogu da provere koje su trenutno aktuelnosti u pogledu zaštite njihovih prava, da li je povraćaj robe moguć, pod kojim uslovima i u kom roku, kao i da budu upućeni u ostale zakonske regulative, kako na našem, tako i na drugim tržištima. Što se tiče trgovaca, na ovoj platformi će naći sve koriste i neophone informacije, bilo da planiraju da digitalizuju svoje poslovanje ili da se prošire i na druga tržišta", saopštili su iz eCommerce Asocijacije Srbije.

Osim ovog modula, platforma će u narednom periodu biti nadograđena sa još nekoliko modula: Modulom „uspešne priče u e-trgovini“, gde će biti predstavljene uspešne priče kako našeg, tako i svakog CEFTA tržišta, kao i sa još dva modula koji će obuhvatiti ključne aspekte poslovanja u e-trgovini - onlajn plaćanje i isporuku proizvoda. Svaki od ovih modula sadržaće relevantne informacije za svako CEFTA tržište, kao i vodiče, priručnike, dokumente i video prezentacije vezane za temu.

Razvoj platforme Ecommerce4All podržan je od strane Open Regional Fund for South–East Europe – Foreign Trade commissioned by the European Union (EU) and German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) implemented by the Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Glavni cilj je da se unapredi međunarodna saradnja koja promoviše regionalni i lokalni ekonomski razvoj i podržava autonomnu implementaciju politika usklađenih sa EU, usmerenih na ostvarivanje balansiranog regionalnog razvoja države.

Više informacija o trgovini u regionu saznajte na ecommerce4all.eu

 

Izvor: ecommserbia.org

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.