HANSGROHE GRUPA OTVORILA NOVU FABRIKU U VALJEVU

28. Jun 2023
Photo: Hansgrohe SE

Kompanija Hansgrohe otvorila je novu fabriku za  proizvodnju sanitarnih armatura za kupatila i kuhinje u Valjevu, u kojoj će biti zaposleno 1.000 radinika. Fabrika je izgrađena za godinu i po dana, uz investiciju od oko 85 miliona evra.

Svečanom otvaranju su prisustvovali, između ostalih, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, Hans Jürgen Kalmbach, generalni direktor Hansgrohe SE, Anke Konrad, ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji, kao i ministri  u Vladi RS Siniša Mali, Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Foto: Hansgrohe SE

„Ovom investicijom jačamo našu proizvodnu mrežu u Evropi", rekao je Hans Jürgen Kalmbach, predsednik Upravnog odbora Hansgrohe SE, tokom svečanog otvaranja, i dodao: „Ova fabrika je deo naše globalne proizvodne strategije, koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva. Sa zadovoljstvom dočekujemo dolazak naših srpskih kolega u porodicu Hansgrohe.“

Obilazak fabrike: predsednik Vučić i Kalmbach Hansgrohe, CEO / Foto: HansgroheSE

Predsednik Aleksandar Vučić prilikom otvaranja fabrike je izjavio da je Hansgrohe „valjevski dragulj" i zahvalio se nemačkim investitorima koji su došli u Srbiju da ostanu i zajedno učestvuju u rastu i razvoju naše zemlje.  

„Vizija kompanije Hansgrohe je fokusirana na razvoj i inovacije i upravo tako su oni postali svetski lider u proizvodnji najkvalitetnije opreme za kuhinje i kupatila. Otvaranje fabrike u Valjevu je njihova najveća investicija u poslednjih 120 godina, što govori dovoljno njenom značaju. Drago mi je da je Valjevo dobilo iskusnog poslodavca, a Srbija velikog izvoznika. Proizvodi kompanije Hansgrohe nalaze se u najprestižnijim svetskim zdanjima, poput Burdž Kalife, a sada će isti ti proizvodi imati oznaku da su napravljeni u Valjevu."

On je dodao da danas u našoj zemlji 80.000 zaposlenih radi u nemačkim kompanijama, i da je Nemačka naš najveći spoljno-trgovinski partner.

Trenutno na novoj lokaciji u Valjevu radi nešto manje od 100 ljudi. Na duži rok, u Valjevu će biti otvoreno do 1.000 radnih mesta.

„Pregledali smo lokacije širom sveta i Valjevo ima u sebi sve što nam je bilo neophodno, a to uključuje dostupnost stručnih radnika i dobavljača. Pored toga, sporazumom o pridruživanju sa Evropskom unijom koji Srbija ima, primenjuju se međunarodni visoki standardi za investicije, uz izuzetnu infrastrukturu koju grad nudi. Sa nove lokacije, brzo i efikasno možemo da zadovoljimo sve veću potražnju za našim proizvodima u Evropi", dodao je Frank Semling, direktor proizvodnje kompanije Hansgrohe.

Nova Hansgrohe fabrika izgrađena je u opštini Valjevo, oko 100 kilometara jugozapadno od prestonice, Beograda, na parceli od 130.000 kvadratnih metara.

To je najodrživija lokacija unutar Hansgrohe Grupe.

Hansgrohe je lider u inovacijama u industriji kupatila i kuhinja / Foto: Hansgrohe SE

Fotonaponski sistem na krovu, postrojenje za kombinovanu proizvodnju toplote i električne energije, korišćenje tzv. sive vode za toalete, izolacija krova debljine 26 centimetara i troslojna stakla na prozorima, samo su neki od primera koji čine zgradu i njenu upotrebu održivim. Zbog toga je Hansgrohe dobio LEED sertifikat.

Hansgrohe ima proizvodne lokacije u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, SAD i Kini, a sada i u Srbiji. Sa brendovima AXOR i Hansgrohe, kompanija iz Švarcvalda je vodeći proizvođač u sektoru kupatila i kuhinje u pogledu inovacija, dizajna i kvaliteta. Za Hansgrohe radi oko 5.600 ljudi širom sveta.

O GRUPI HANSGROHE

Sa svojim brendovima AXOR i Hansgrohe, kompanija Hansgrohe, sa sedištem u Šiltahu na jugu Nemačke, uživa reputaciju lidera u inovacijama, dizajnu i kvalitetu u industriji kupatila i kuhinja. Istoriju kompanije dugu 122 godine, obeležile su  inovacije, poput prve ručice tuša sa više vrsta mlazova, prve kuhinjske slavine na izvlačenje i prvog nosača ručice tuša na zidu.

Održiva proizvodnja proizvoda koji štede resurse je centralni deo poslovnih aktivnosti kompanije širom sveta. Razvijajući inovativne tehnologije za slavine i tuševe, Hansgrohe postiže najveći mogući uticaj na zaštitu vode kao resursa i ograničavanje i prilagođavanje klimatskim promenama tokom  korišćenja proizvoda ove kompanije.

Proizvodi kompanije Hansgrohe se mogu sresti širom sveta: na poznatim kruzerima, u luksuznim hotelima sa pet zvezdica i butik hotelima, u međunarodnim metropolama, u najboljim spa centrima, ekskluzivnim kupatilima odmarališta i luksuznih vila, javnim objektima, kao i u brojnim privatnim domovima.

Izvor: Hansgrohe 

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.