REMHUB 2023 KONFERENCIJA O UPRAVLJANJU PROJEKTIMA U IZGRADNJI OBJEKATA

01. Dec 2023

Izgradnja bilo kog objekta danas je nezamisliva bez primene specijalizovane discipline savremenog menadžmenta koja se zove upravljanje projektima. Bez projektnog menadžmenta, izvođenje građevinskih projekata, koji su obično visokobudžetni, dugotrajni i vrlo složeni, bilo bi vrlo rizično, pogotovo kad imamo u vidu očekivanja i investitora i budućih korisnika po pitanju kvaliteta gradnje, roka i cene radova. 

Kako uspešno sprovesti kompleksan proces gradnje, od početka do kraja, pravilnom primenom metodologije projektnog menadžmenta, realizovati ideje investitora i postići odgovarajući nivo kvaliteta koji može biti i sertifikovan u skladu sa određenim standardom i time obezbediti dodatnu vrednost objektu – saznaćemo na ovogodišnjoj REMHUB 2023 konferenciji, sa temom „Project management in the construction of buildings“, koja će se održati 5. decembra u hotelu Hyatt Regency Beograd, sa početkom u 10 h.

Konferencija je namenjena svima koji shvataju odgovornost i značaj projektnog upravljanja u građevinskoj industriji, žele da unaprede postojeći način izgradnje objekata, ili imaju potrebu da nauče kako da potvrde nivo kvaliteta izvedenog rešenja.

Pored panel diskusija i studija slučajeva, na konferenciji ćete imati priliku i za B2B susrete i umrežavanje sa predstavnicima vodećih kompanija koje se bave izgradnjom objekata, projektnim upravljanjem, sertifikacijom objekata, kompanija koje se bave treninzima u projektnom upravljanju, predstavnicima advokatskih kancelarija koje daju podršku u izradi ugovora investitorima i koji su radili na velikim svetskim i domaćim projektima.

Konferenciju će otvoriti Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, posle čega sledi prvi panel na temu „Metodologija upravljanja projektima”. Moderator panela biće Robert Matić, arhitekta i međunarodni viši konsultant kompanije Colliers, dok će panelisti Milan Šmigić, CPM, Dragan Bjelica, FON i Vladimir Lukač, CTP, govoriti o ključnim principima upravljanja projektima, upravljanju timovima, saradnji i komunikaciji na projektu, identifikovanju rizika na projektu i rešenja za efikasno upravljanje problemima i konfliktnim situacijama, kao i PMI sertifikaciji kao standardu u upravljanju projektima. 

„Ugovori u izgradnji objekata” tema je drugog panela koji će moderirati Katarina Kostadinović, CEO Urban building consultancy. U panelu će učestvovati Nikola Matić, VMS, Katarina Gajić, Delta Real Estate, Miloš Petaković, Gecić Law, i Vlatko Đuriček, BESICO, koji će govoriti o pripremanju ugovora kao uslova za punu kontrolu na procesom projektovanja, o FIDIC ugovorima kao primeru međunarodno priznatih standardnih formi za ugovaranje izvođenja radova, o uključivanju stručne pravne podrške u proces pripreme i samog izvođenja gradnje objekta, kao i o primerima dobre prakse.  

Tokom konferencije biće prezentovane i dve studije slučaja: Vladimir Mihailović predstaviće nam kako je tekao proces izgradnje fabrike Toyo Tires u Inđiji, dok će Ivana Letić iz kompanije Delta Real Estate govoriti o rekonstrukciji Sava Centra. 

Konferenciju REMHUB 2023 organizuje medijska kuća West Media World, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Saveta zelene gradnje Srbije

Generalni medijski pokrovitelj konferencije je Real Estate magazin, jedinstvena medijska platforma koja umrežava sve aktere u širokoj zajednici sektora nekretnina i građevinske industrije u zemlji i regionu.

Partneri konferencije su: CTP Serbia, Delta Real Estate, Colliers, Gecić | LawBESICO REAL ESTATE, FON – Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, Centar za upravljanje projektima – CPM i VMS, preduzeće za projektovanje, inženjering i konsalting.

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.