SRPSKA INVESTICIONA KONFERENCIJA NA SAJMU NEKRETNINA MIPIM 2023

12. Mar 2023
Photo: RE Magazine

U sredu, 15, marta, u okviru najvećeg međunarodnog sajma nekretnina MIPIM, koji se već 30 godina održava u Kanu, srpska delegacija održaće konferenciju o investicionim potencijalima Srbije pod nazivom „Serbia – A Place for Your Growth“. Biće to prilika da neki od najvećih svetskih investitora koji dolaze na MIPIM, kao i brojne kompanije koje su zainteresovane za ulaganje u real estate industriju u Srbiji, iz prve ruke saznaju kakva je investiciona i poslovna klima u Srbiji i koje prilike im Srbija trenutno nudi za ulaganja u sektoru stambenih, poslovnih, komercijalnih, industrijskih i logističkih nekretnina, kao i u hotelijerstvo i razvoj zdravstvenog turizma.

Srpsku delegaciju koja će govoriti na konferenciji čine: Danilo Cicmil, specijalni savetnik za investicije predsednika Republike Srbije, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Marko Stojčić, glavni urbanista Grada Beograda, i Vladimir Popović, direktor i suvlasnik Colliers Srbija.

Danilo Cicmil govoriće o opštoj investicionoj klimi i ključnim razlozima za investiranje u Srbiji, o trendovima stranih direktnih investicija i strategiji Vlade Srbije za njihovo još značajnije privlačenje, a daće i kratak pregled glavnih sektora u fokusu razvoja industrije nekretnina.

Marko Čadež predstaviće kretanja građevinske industrije u Srbiji, ukazaće na dosadašnje najznačajnije strane investicije u nekretnine kao modele dobre prakse i najaviće prilike za ulaganja u nove projekte u sektoru poslovnih i industrijskih nekretnina, hotelijerstva i zdravstvenog turizma.

Marko Stojčić govoriće o razvoju infrastrukture u Beogradu koja pruža šanse za nove investicije, dosadašnjim najuspešnijim investicijama koje su imale najveći uticaj na razvoj Beograda, i daće pregled gradskih lokacija koje su dostupne za razvoj novih projekata mešovite namene.

Vladimir Popović, direktor i suvlasnik Colliers Srbija, govoriće o trendovima na srpskom tržištu nekretnina i o tržišnim potencijalima za dalja ulaganja u stambeni, industrijski, logisitčki, kancelarijski i retail sektor.

Konferenciju „Serbia – A Place for Your Growth“ organizuje medijska kuća West Media World, zvaničan medijski patner MIPIM-a i jedini medijski partner ove prestižne manifestacije iz Srbije i regiona. Generalni pokrovitelj konferencije je Privredna komora Srbije, medijski pokrovitelj je Real Estate magazin, koji izdaje West Media World.

Foto: MIPIM

MIPIM se održava od 14. do 17. marta u Festivalskoj palati u Kanu u Francuskoj. Ove godine svoje učešće prijavilo je više od 23.000 delegata iz više od 90 zemalja, i 2.400 izlagača.

Ono što ovaj prestižni četvorodnevni real estate događaj čini posebnim jeste činjenica da MIPIM tradicionalno okuplja najveće igrače u real estate industriji iz celog sveta i da je sam događaj jedinstvena prilika za susrete sa najvećim međunarodnim investitorima koji čine četvrtinu ukupnog broja učesnika.

76 od 100 top svetskih investicionih menadžera, koji pružaju savetodavne usluge za imovinu vrednu četiri biliona evra, već je potvrdilo svoje učešće. Pored ključnih investicionih menadžera, na MIPIM-u će prisustvovati i najveće investicione institucije: Abu Dhabi Investment Authorities, Abu Dhabi Investment Council (ADIC), Alberta Investment Management Corporation (AIMCo), Alecta Tjänstepension Ömsesidigt, AP2, APG, ATP Real Estate, Aware Super, Bayerische Versorgungskammer, CPP Investments, Danica Real Estate, GIC Private Limited, Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company, Investment Corporation of Dubai, Ivanhoé Cambridge, Korea Investment Corporation, Lægernes Pension, Oman Investment Authority, P+, Pension for Academics, PBU The Pension Fund of Early Childhood and Youth Educators in Denmark, PGGM, PSP Investments, QatarInvestment Authority, Temasek International (Europe) Limited, Texas Retirement Investment Company of Texas, Varma Mutual Pension Insurance Company, Zurich Insurance Company Ltd.

Tekst: Nikolina Vukićević

Foto: RE magazin, MIPIM

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.