EVO KAKO ĆE IZGLEDATI OBNOVLJENI HOTEL BRISTOL

08. Jun 2023
Photo: Belgrade Waterfront

Njegovi gosti bili su čuveni finansijeri i bankari Džon Rokfeler Mlađi i Dejvid Rokfeler, doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, šahovski velemajstor Gari Kasparov, beogradski boem Momo Kapor, estradni umetnici raskošnog glasa Cune Gojković i Meri Cetinić i brojne druge slavne ličnosti. Od momenta kada se, zahvaljujući zamisli čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, 1912. godine u punom sjaju i raskoši predstavio javnosti, hotel Bristol postao je simbol Savamale i jedno od najotmenijih mesta u Beogradu.

Hotel Bristol / Foto: BWF

Ovaj antologijski primerak moderne srpske arhitekture, nakon više od veka postojanja, doživljava renesansu i sprema se da zasija sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad.

Biblioteka / Foto: BWF

Hotel Bristol, vesnik arhitektonskog preobražaja Beograda u modernu evropsku metropolu, uskoro će, zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront, ne samo ponovo pleniti lepotom obnovljene fasade, na čijoj restauraciji predano radi čak 16 umetnika i trojica likorezaca, već i očaravajućim enterijerom čiji se sadržaj sada ekskluzivno, po prvi put, predstavlja javnosti.

Bar / Foto: BWF

Spajanjem starogradskog duha Savamale i modernog dizajna po kom će biti prepoznatljiv, Bristol će ponovo postati centar gradskih dešavanja i mesto okupljanja mondenskog sveta, baš kao što je to bio u ona davna, romantična vremena s početka 20. veka.

Hotelska soba / Foto: Stella Production

Hotelske sobe krasiće reprodukcije originalne dekoracije nađene u zgradi Bristola. Elementi koji predstavljaju fuziju francuskog art nouveau i istočnoevropskih motiva posetioce će pratiti kroz apartmane i javne prostore hotela.

Restoran / Foto: BWF

Bristol je jedno od tek nekoliko beogradskih zdanja koja su početkom 20. veka izgrađena u stilu akademizma i art dekoa, a ovaj arhitektonski izraz će aktuelnom rekonstrukcijom dobiti svoju savremenu interpretaciju.

Tekst i foto: Belgrade Waterfront

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.