PREDSTAVLJENA PRVA STAMBENA KULA NA SVETU SA INTEGRISANIM SOLARNIM PANELIMA U FASADI

27. Oct 2022
Photo: VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

„The Residences at 1428 Brickell“, novu kulu u Majamiju, prikazali su Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV) Architects i Arquitectonica. Biće smeštena na prestižnoj Brickell aveniji i imaće 70 spratova. Projekat je razvio 1428 Brickell, LLC, podružnica kompanije za razvoj nekretnina Ytech. Ovo će biti prva visoka stambena kula u svetu koja koristi solarnu energiju, a u njoj će se naći 189 luksuznih domova.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Za arhitekturu je zadužena Arquitectonica, a o enterijeru brine ACPV Architects. Luksuzna stambena kula imaće staklenu fotonaponsku fasadu. Ona je uklopljena u arhitektonsku estetiku zgrade, izražavajući važnost održivosti i smanjenja emisije ugljenika.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Solarne ćelije su integrisane u staklo, pa im je vek trajanja isti kao i prozorima. Na kuli će se naći 500 fotonaponski integrisanih prozora duž fasade okrenute prema zapadu, stvarajući „solarnu kičmu“ koja se sastoji od oko 1.800 metara kvadratnih stakla koje će proizvoditi energiju.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Predviđa se da će ovaj sistem moći da proizvede do 170.000 kilovata, odnosno 170 megavata, čiste energije godišnje. Kao rezultat ovoga emisija ugljenika biće smanjena za približno 4.700 tona, a biće upotrebljeno i 3.000 barela nafte manje.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Stručni konsultant za solarnu energiju na ovom projektu je nagrađivana firma Cosentini Associates.

Yamal Yidios, izvršni direktor kompanije Ytech, navodi da je preko decenije planiranja i istraživanja tržišta uloženo u ovaj projekat. Njihova vizija je stvaranje stambenih utočišta u urbanom okruženju, pri čemu je dizajn pre svega vođen iskustvom i potrebama stanovnika.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Yidios smatra da će upotpunjen besprekornom arhitekturom i naprednim inženjeringom, izvanrednom kombinacijom forme i funkcije, „The Residences at 1428 Brickell“ postati ikona u pružanju neuporedivog životnog iskustva.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Udruženi sa svetski poznatom firmom za arhitekturu i dizajn enterijera ACPV Architects i međunarodnom arhitektonskom firmom Arquitectonica, Ytech je pažljivo dizajnirao savršenu ravnotežu između forme i funkcije bez kompromisa.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

ACPV Architects naklonjen je dizajniranju umetnosti življenja sa jedinstvenom mikro i makro perspektivom, što „The Residences at 1428 Brickell“ čini životnim prostorom u kome se emocije i intelekt kombinuju da bi proizveli najviši kvalitet života.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Patricia Viel, izvršna direktorka ACPV Architects ističe da je za unutrašnjost kule odabran nameštaj, materijali, teksture i boje koji stvaraju ambijent neformalnog luksuza.

VISUALIZATION COURTESY YTECH | @WEAREYTECH

Ona dodaje da će se u zgradi naći komadi nameštaja čuvenih međunarodnih dizajnera, fokusirajući se prvenstveno na zemljane tonove kako bi se „unela“ priroda u zgradu, istovremeno slaveći radostan osećaj provođenja vremena na otvorenom u društvu voljenih osoba.

 

Izvor: designboom.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.