SALON PEJZAŽNE ARHITEKTURE U GALERIJI NAUKE I TEHNIKE SANU

07. Jun 2023
Photo: Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS)

Izložba Međunarodnog salona pejzažne arhitekture, desetog po redu, biće dostupna za publiku od danas do 30. juna u Galeriji nauke i tehnike SANU, dok je svečano otvaranje sa dodelom priznanja planirano za petak, 9. jun, u 18 sati.

Salon pejzažne arhitekture u Srbiji postoji od 2005. godine u vidu bijenalne izložbe na kojoj se predstavljaju realizovani i nerealizovani projekti, studije, publikacije i studentski radovi. Organizator salona je Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS).

U okviru ovogodišnje izložbe biće prikazana 44 rada, u različitim kategorijama iz Srbije i inostranstva.

Posetioci će moći da vide dizajnerska rešenja uređivanja različitih prostora, počev od širih prostora i regiona u kojima se nudi rešavanje problema zaštite prirode, zelene infrastrukture gradova, obnove zapuštenih prostora, pa do oblikovnih rešenja parkova, uličnih prostora, otvorenih zelenih prostora, zelenih krovova i poslovnih vrtova. Takođe, na izložbi će se naći istraživačka razmišljanja studenata o problemima pejzažne arhitekture.

Stručni žiri dodeliće priznanja za najbolje radove u okviru svake kategorije, kao i Veliku nagradu salona. Publika će imati prilike da vidi i retrospektivni prikaz devet pobedničkih radova prethodnih salona.

Tokom trajanja manifestacije predviđeni su prateći programi u vidu tematskih predavanja i prezentacija uspešnih projekata.

Izvor: Ekapija

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.