SEDAM MEGAPROJEKATA UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA ČIJE SE OTVARANJE OČEKUJE 2023. GODINE

14. Oct 2022
Photo: Foto: Dubai Holding

Ujedinjeni Arapski Emirati su dom najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife, jednog od najvećih svetskih tržnih centara, Dubai Mall-a, i nekih od najlepših zgrada na svetu, kao što je Muzej budućnosti. Međutim, tu nije kraj, i noviteti u vidu plutajućih hotela ili najvećeg akvarijuma na svetu će se naći upravo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Šta su nam sve od arhitektonskih iznenađenja spremili za predstojeću 2023. godinu, sa nestrpljenjem čekamo da vidimo, a do tada pogledajte sedam najuzbudljivijih megaprojekata, prema odabiru arabianbusiness.com, koji će vam zagolicati maštu.  

  1. THE LINK

Kompleks mešovite namene, dizajniran od strane japanske arhitektonske firme Nikken Sekkei, The Link One & Only One Za'abeel će imati dve staklene kule. Njegova najprominentnija karakteristika je da će kule biti međusobno povezane najdužim čeličnim mostom na svetu, nazvanim „Link“, koji će visiti 100 metara iznad zemlje, i sadržaće restorane i barove, vidikovac, teretanu, spa centar, bazen, salu za proslave i krovnu terasu. Takođe se navodi da će imati otvoreni bazen sa staklenim zidovima i 229 hotelskih soba i apartmana, kao i preko 90 stambenih jedinica.

FOTO: ONE ZA’ABEEL

  1. CIEL TOWER

Hotel Ciel bi trebalo da postane najviši hotel na svetu 2023. godine. Zgrada će biti visoka 365 metara, i upotpuniće pejzaž Dubai Marine. Dizajniran od strane londonskog arhitekte NORR-a, hotel na 82 sprata imaće stakleni vidikovac na poslednjem spratu, sa kog će pucati pogled od 360 stepeni na Dubai Marinu, Palm Jumeirah i Arapski zaliv. Hotel će takođe imati „salon za zalazak sunca“ na 74. spratu. Po završetku, Ciel hotel, koji je pod upravom kompanije The First Group, nadmašiće hotel Gevora — koji je trenutno najviši hotel u Dubaiju.

FOTO: THE FIRST GROUP

  1. ATLANTIS THE ROYAL

Atlantis The Royal, luksuzni rizort, trebalo bi da bude otvoren u januaru 2023. godine. Na 43 sprata biće raspoređen 231 luksuzni apartman, 693 hotelske sobe i 102 apartmana, od kojih svi imaju pogled na Arapsko more i ostrvo Palm. Francuski stručnjak za dizajn enterijera Sibil de Maržeri je navodno angažovao mnoštvo talentovanih modernih umetnika da dekorišu svaku prostoriju pojedinačno. Rizort će, takođe, imati 90 bazena, uključujući infiniti bazen na krovu, koji će visiti 90 metara iznad nivoa zemlje.

FOTO: ATLANTIS THE ROYAL

  1. SEAWORLD ABU DHABI

Seaworld Abu Dhabi, tematski akva park, biće dom najvećeg akvarijuma na svetu, ali i istraživački centar. Prostiraće se na 183.000 kvadratnih metara, i biće dom za preko 150 morskih vrsta, o kojima će brinuti najveći svetski stručnjaci. Izgrađen na pet zatvorenih nivoa, park će takođe imati spasilački tim, koji će biti na raspolaganju 24/7. Predviđa se da će Seaworld Abu Dhabi sadržati više od 58 miliona litara vode.

FOTO: SEA WORLD ABU DHABI

  1. KEMPINSKI FLOATING PALACE

Luksuzni hotel sa pet zvezdica, Kempinski Floating Palace, biće neverovatan plutajući hotel, sa centralnim delom u vidu staklene piramide, kada bude otvoren 2023. godine. Pored smeštaja koji broji preko 150 soba i apartmana, rizort će takođe biti dom 12 luksuznih vila, povezanih „pontonima“. „Vile su opremljene solarnim panelima i dizajnirane su da budu ekološki prihvatljive“, rekao je Kempinski u saopštenju. Gosti će se dovoziti do hotela čamcima koji su im na raspolaganju u okviru smeštaja, ili sopstvenim jahtama. Hotel će takođe imati plutajući heliodrom, kao i impresivnu luku u koju može da se uparkira do 16 jahti. Gostima su na raspolaganju restorani, barovi, spa centar, bazenimi, prostorije za proslave i mnogo drugih sadržaja.

FOTO: KEMPINSKI

  1. JUMEIRAH MARSA AL ARAB

Hotel Jumeirah Marsa Al Arab, novo je odmaralište u obliku superjahte, koje će imati 386 soba i apartmana, četiri penthausa, kao i 83 luksuzna hotelska apartmana smeštena u privatnim uređenim vrtovima.  Kada bude otvoreno 2023. godine, ovaj rizort će upotpuniti „okeansku trilogiju“, koja već sadrži hotel Jumeirah Beach u obliku talasa i Burj Al Arab inspirisan jedrilicama. Sve sobe u odmaralištu će gostima nuditi panoramski pogled na Arapsko more.

FOTO: JUMEIRAH

  1. JUBAIL ISLAND

Jubail Island projekat prostire se na 4.500 hektara kojim upravlja investiciona kompanija sa ostrva Džubajl (JIIC). Objekat će primiti preko 5.000 stanovnika, a takođe se navodi da će izgraditi restorane, klub na plaži, sportske sadržaje, vrtiće, škole, klinike, centre zajednice i poslovne centre. U planu je izgradnja i brojnih sadržaja na otvorenom, kao što su parkove, staze za šetnju, biciklističke staze…Prvih 300 vila izgradiće Arabian Construction Company, a biće gotove do četvrtog kvartala 2023. godine.

FOTO: JUBAIL ISLAND

 

Izvor: arabianbusiness.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.