U DUBAIJU SE GRADI BURJ BINGHATTI, NAJVIŠI NEBODER NA SVETU

25. Nov 2022
Photo: © Binghatti / Printscreen designboom.com

Moćni brendovi Binghatti i Jacob & Co predstavljaju svoj ultra-luksuzni neboder u Dubaiju. Projekat „Burj Binghatti Jacob & Co Residences“ teži da postane najviša stambena zgrada na svetu.

Image:  © Binghatti

Ovaj neboder otvara novu eru u luksuznom životu i nalazi se u srcu najeminentnijeg finansijskog okruga Dubaija, Business Bay. Projekat je stvorio i novi termin u nekretninama: hiperkula.

Image:  © Binghatti

Zgrada će imati preko 100 spratova sa raskošnim dvosobnim i trosobnim stanovima. Ovaj građevinski dragulj odlikuje se jedinstvenim dizajnom koji su u svom prepoznatljivom stilu brenda za izradu satova i nakita dizajnirali Jacob & Co i vodeći dizajner Dubaija Binghatti. Neboder ima više spratova posvećenih pogodnostima kao što su beskonačni bazen sa pogledom na ceo horizont Dubaija, luksuzni spa centar i teretana. Predviđeno je da zgrada ima tim konsijerža koji nude usluge telohranitelja, vozača ili privatnog kuvara.

Muhammad Binghatti, izvršni direktor i šef arhitekture kompanije Binghatti, navodi da ovaj projekat predstavlja partnerstvo dva istomišljenika i da su oba brenda u stalnoj potrazi za apsolutnom elegancijom. Brendovi su rođeni iz čiste želje da se postigne ono što ruši granice. Ističe da je ono što je Binghatti uradio u oblasti nekretnina, kreiranjem brenda kroz posebnu filozofiju dizajna i arhitektonskog identiteta, veoma slično onome što je Jacob & Co uradio u svetu nakita i satova.

Image:  © Binghatti

Crpeći inspiraciju iz estetike satova i nakita, dizajn „Burj Binghatti Jacob & Co Residences“ podseća na dragulje po kojima je Jacob & Co poznat. Rezidencije na nižim spratovima će se sastojati od dve kolekcije: „Sapphire Suite Collection“ koja se sastoji od stambenih jedinica sa dve spavaće sobe i „The Emerald Suite Collection“ koja se sastoji od jedinica sa tri spavaće sobe, piše arabianbusiness.com.

Image:  © Binghatti

Na vrhu  nebodera će se naći pet najluksuznijih ekskluzivnih penthausa u Dubaiju. Lebdeći na vrhu sveta, oni nude uživanje u pogledu na obrise grada. Očekuje se da će izgradnja ovog asimetričnog toranja biti završena do 2024. godine.

 

Izvor: arabianbusiness.com

Images:  © Binghatti / Printscreen designboom.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.