APPLE OTKRIO DIZAJN SVOJIH KANCELARIJA U RENOVIRANOJ ELEKTRANI BATERSI U LONDONU

19. Oct 2022
Photo: apple.com

Tehnološki gigant Apple otkrio je vizuale svojih kancelarija u okviru nedavno renovirane elektrane Batersi u Londonu, koje dizajnira sa britanskim studijom Foster + Partners. Očekuje se da će kancelarije biti otvorene početkom sledeće godine i da će obezbediti radni prostor za veliki broj zaposlenih kompanije Apple koji žive u Velikog Britaniji.

Foster + Partners dizajniraće kancelarije na šest spratova bivše kotlarnice u elektrani Batersi, objekta koji je nakon opsežnog renoviranja i promene namene, ponovo otvoren 14. oktobra. Renoviranja objekta bilo je povereno arhitektonskom studiju Vilkinson Eire, koji je ovaj industrijski objekat iz 1930-ih pretvorio u savrmeni mixed-use objekat u okivru kojeg se sad nalazi više od 100 prodavnica i 254 stana.

THE IMAGES ARE COURTESY OF APPLE

„Nekada izvor energije za veći deo Londona, transformacija koju je ova zgrada doživela odaje počast prošlosti Londona i slavi njegovu budućnost. Veoma nam je drago što smo deo toga”, rekao je izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk.

Kancelarije će se prostirati na 46.000 kvadratnih metara, na šest spratova. Radni prostori su projektovani tako da maksimalno olakšaju saradnju zaposlenih i obezbede im zdravu sredinu za rad.

THE IMAGES ARE COURTESY OF APPLE

U vizuelnim prikazima koje je objavio Apple, kancelarije raspoređene na šest spratova okružuju veliki atrijum sa staklenim krovom koji je oivičen drvećem. Spratovi će biti povezani mostovima i imati balkone obložene ciglom.

Cigle će biti ručno pečene u istoj ciglani u Glosterširu gde su originalne cigle elektrane napravljene pre više od 70 godina. Ova odluka je doneta kako bi se osiguralo da se dizajn uklopi u postojeću arhitekturu.

Elektrana Batersi otvorena je 1930-ih, po dizajnu britanskog arhitekte Džajlsa Gilberta Skota, a kasnije je proširena, kada je i dobila svoj kultni oblik sa četiri dimnjaka. Nakon što je prestala s radom između 1975. i 1983, zgrada je bila prazna skoro 30 godina, ali danas čini srce novog naselja u Batersiju.

Izvor: dezeen.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.