BLOK - JEDNOSTAVNA FORMA PREMIUM KUHINJA

16. Jan 2024
Photo: BLOK Original / Photo: BLOK kuhinje

BLOK kuhinje nose pečat emocije u svakom detalju. Karakteristična unutrašnja crvena boja korpusa, simbolizuje vatru u ognjištu, strast prema spremanju hrane i inspiraciju. Dizajn kuhinjskih blokova je jednostavan, ali i moćan, baš kao što lepa sećanja na detinjstvo ostaju zauvek. BLOK se zasniva na već definisanim kuhinjskim elementima različitih veličina koji se, u formi blokova, slažu u nizu i tako omogućavaju različite konfiguracije. Bez obzira na veličinu prostora, jednostavne forme se prilagođavaju potrebama korisnika. 


Filip Rašković, BLOK kuhinje / Photo: Miloš Popović

Filip Rašković, master inženjer arhitekture, dizanjer enterijera i osnivač BLOK-a, proveo je više od deset godina, stvarajući prostore, koji prenose posebnu priču i emociju. 

Ono što me je najviše motivisalo za pokretanje BLOK kuhinja, bila su sećanja iz detinjstva, provedena u kuhinji sa mamom i bakom. To su bili trenuci strasti prema hrani, toplini doma, koji me je oblikovao. Želeo sam da deo te tradicije i okupljanja oko zajedničkog obroka, sačuvam i prenesem, kroz savremeni dizajn, u ono što je kuhinja danas za svakoga od nas. Naša filozofija je da stvaramo kuhinje koje prenose emociju i inspirišu. – ističe Filip Rašković. 

Inspirisani filozofijom brenda, BLOK kuhinje se rade u 3 kolekcijeOriginal, Classic i Solid. Sve kuhinje teže da stvore jednostavan, ugodan i dobro funksionalan prostor za korisnike. Kuhinje se formiraju od kvalitetnih materijala i mehanizama, sa idejom da traju mnogo godina i generacija. 

Blok Original – Ova kolekcija se javlja kao prvi i originalni dizajn BLOK kuhinja. Iako na prvi pogled, svedene forme, obeležava je jak karakter uvećanih ručica u obliku bloka. Moguće je odabrati dva pravca dizajna ručica – utisnuta i urezana forma bloka, u frontu kuhinje, iste završene obrade, kao i sami front, ili izražene tanke metalne ručice na fronotvima. Obe opcije donose originalan, ali i funckionalan dizajn. 

BLOK Original / Photo: BLOK kuhinje

Blok Classic –
Klasik kolekcija je prikaz dizajna nove tradicije. Odlikuje je sveden izgled sa modernim pogledom na nasleđe, ali i malim dodirom japanske kulture, vidljivim kroz izražene vertikalne elemente u vidu letvica. Ove vertikale daju finiji izgled kuhinje, ali i omaž nekim drugačijim i starijim vremenima. Skulpturalna je i karakterna pa tako ostavlja snažan utisak u svakom prostoru. Bilo da se radi o domu, restoranu ili poslovnom prostoru, ova kolekcija donosi neophodan dašak elegancije i topline. 

BLOK Classic / Photo: BLOK kuhinje

Blok Solid – Ovaj model je prikaz čistog i svedenog dizajna, sa arhitektonskom preciznošću i elegantnijim linijama. Bez ikakvih dodatnih elemenata, sa jednostanvim frontovima, ova kolekcija je bezbedno rešenje, jer se lako uklapa u svaki prostor. Rukohvati su skriveni i urezani u frotnove kuhinje, tako da su sa prednje strane nevidljivi i time kuhinji daju potpuno pročišćenu formu.  Dostupna je u devet, pažljivo odabranih nijansi boja, koje nose zemljane neutralne tonove, kao i u tri furnirane nijanse hrasta – prirodne boje, tamnog ili crnog brušenog. 


BLOK Solid / Photo: BLOK kuhinje

Pandemija, koja je iza nas, ubrzala je perspektivu o tome kako vidimo i koristimo naše domove, a kuhinja je postala centralno mesto za mnoge od nas - kao kancelarija, učionica, prostor za okupljanje, kao i prostor za opuštanje. Iz ideje da se kuhinja prilagodi svakodnevnim potrebama korisnika koje se menjaju, nastaje BLOK u jesen 2023.godine. 

BLOK je projekat usmeren na dizajn moderne kuhinje, sa naglaskom na pažljivo odabranim materijalima i bojama. Želimo da izostavimo sve što je nepotrebno i redukujemo stvari na njihovu suštinu, postižući ravnotežu u dizajnu, bojama i materijalima. Verujemo da izbor materijala i dizajna utiče na to kako živimo i kako se osećamo u nekom prostoru. Dobra organizacija kuhinje utiče na naše svakodnevne navike, a samim tim donosi i benefite u naš život. 

Iako mlada kompanija, cilj BLOK kuhinja je da se razvijaju na organski način, koji zadovoljava visoke ambicije BLOK tima, zadržavajući originalne kvalitete zbog kojih je BLOK nastao.

BLOK Original / Photo: BLOK kuhinje

Dizajn kuhinjskih blokova je jednostavan, ali i moćan, baš kao što lepa sećanja na detinjstvo ostaju zauvek.

Sve kuhinje teže da stvore jednostavan, ugodan i dobro funksionalan prostor za korisnike.

Kuhinja je postala centralno mesto za mnoge od nas - kao kancelarija, učionica, prostor za okupljanje, kao i prostor za opuštanje.

Dobra organizacija kuhinje utiče na naše svakodnevne navike, a samim tim donosi i benefite u naš život.

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.