MV NARRATIVE: PRVI EKOLOŠKI ODRŽIV PRIVATNI BROD ZA STANOVANJE

08. Nov 2022
Photo: Storylines

Ako volite krstarenja, ideja da provedete dan na luksuznom megabrodu zvuči primamljivo. Brodograditelj Storylines sa sedištem u Majamiju planira da pokrene svoj novi megabrod vredan 1,5 milijardi dolara, koji ima 547 privatnih rezidencija. Storylines navodi da je brod za krstarenje, nazvan MV Narrative, „prvi na svetu ekološki održiv privatni brod za stanovanje“.

Rezidencije, koje se kreću od 237 do 1.970 kvadratnih metara, sada su na prodaju i nisu jeftine. Storylines kaže da rezidencije koštaju između 1 milion i 8 miliona dolara, a vlasništvo nad njima traje tokom „životnog veka plovila“, za koji kompanija procenjuje da je otprilike 60 godina.

Za jeftiniju varijantu možete da dobijete jedan od „ograničenog broja“ stanova sa 24-godišnjim zakupom koji počinje od 647.000 dolara tokom ukupnog trajanja zakupa.

To je mnogo više nego što biste platili da odete na krstarenje, ali brod je privlačan jer ćete moći da „putujete svetom iz udobnosti svog doma“, rekao je izvršni direktor Storylines-a Alister Punton.

Storylines i hrvatsko brodogradilište Brodosplit trenutno su u fazi projektovanja i inženjeringa izgradnje masivnog broda, za koji kompanije kažu da će biti prvi te vrste na tečni prirodni gas. Metoda smanjuje emisiju ugljenika za oko 25 odsto u poređenju sa tradicionalnim dizel motorom.

Visual by Storylines

ŠTA MEGABROD IMA NA RASPOLAGANJU?

Rezidencije se kreću od jednosobnih do četvorosobnih stambenih prostora. Većina njih ima balkone sa kojih se pruža pogled na okolna mora i razne luke.

Ljudi koji žive na MV Narrative-u će moći da obiđu svet svake tri godine. Isplovljavajući iz matične luke u Hrvatskoj, brod će da provede do pet dana u velikim lukama širom sveta. Rute na veb lokaciji Storylines prikazuju stanice od Mediterana do Australije i Južne Amerike.

Pored privatnih luksuznih rezidencija, brod bi trebalo da nudi 20 različitih restorana i barova, poštu, školu, biblioteku, bolnicu, banku, poslovne prostore i nekoliko bazena, prenosi CNBC.

Takođe uključuje: kuglanu, mikro pivaru, bioskop, fitnes platformu na otvorenom sa “reket-sportovima, prostorom za jogu i stazom za trčanje“ i marinu na obali za lična plovila kao što su skuteri i motorni čamci.

Brod takođe sadrži “najveći velnes centar na moru“, koji uključuje spa centar, teretanu i anti-aging kliniku na prostoru od 10.000 kvadratnih stopa.

MV Narrative brod nije jedini koji nudi luksuzne apartmane

Pored ekološki svesnog pogonskog sistema, Storylines kaže da se fokusiranost broda na održivost odnosi na sisteme za pretvaranje otpada u energiju.

Visual by Storylines

Ako vam se pomisao na život na moru sviđa, a možete to da priuštite, sigurno nećete da budete sami. Mnogi drugi brodograditelji, poput The World i Clidebuilt’s Dark Island, takođe prodaju luksuzne apartmane na megabrodovima ljudima koji žele da žive ili čak da se penzionišu na moru.

Te druge jedinice nisu ništa jeftinije: svetski luksuzni apartmani se kreću od 2 miliona do 15 miliona dolara, a Clydebuilt’s Dark Island ima apartmane od 10,7 miliona dolara.

 

Izvor: nbcmiami.com

Foto: storylines.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.