PANTONE BOJA ZA 2023. GODINU: NEKONVENCIONALNA BOJA ZA NEKONVENCIONALNO VREME

08. Dec 2022
Photo: pantone.com

Po 23. put za redom, Institut za boje Pantone objavio je svoja predviđanja za boju koja će obeležiti narednu godinu. Prema njihovim procenama, u 2023. godini to će biti Viva Magenta 18-1750.

Viva Magenta je moćna i osnažujuća nijansa crvene koja uživa u čistoj radosti, podstičući eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja.

„Iznijansirani grimizno-crveni ton, koji simbolizuje optimizam, moć i eksperimentisanje, trebalo bi da ohrabri kreativce buntovničkog duha da se izraze neustrašivo i bez ograničenja.

Vodeći računa da budete asertivni, ali ne i agresivni, karmin crvena ne dominira odmah u vidnom polju, već uzima suptilniji pristup i polako vas uvlači svojom dinamikom“, stoji u saopštenju poznatog instituta za boje.

Leatris Ajzeman, izvršna direktorka Pantonea, naglasila je da Institut u doba tehnologije crpi inspiraciju iz prirode i dobijena je iz kočinila, malih insekata.

Prema njenim rečima, reč je o jednoj od najdragocenijih boja koja pripada porodici prirodnih crvenih boja, kao i jednom od najjačih i najsjajnijih koju svet poznaje.

„Ukorenjena u iskonskom, PANTONE 18-1750 Viva Magenta nas ponovo povezuje sa izvornom materijom. Prizivajući sile prirode, ona podstiče naš duh, pomažući nam da izgradimo svoju unutrašnju snagu“, objasnila je Leatris Ajzman, izvršna direktorka Instituta za boje Pantone.

Viva magenta čini se kao dobar i prikladan izbor za razdoblje kada je sve jako sivo, mračno i mutno, a mnogi su izgubili nadu. To je boja otpornosti ljudskog duha u vremenu virtuelnih svetova.

 

Izvor: time.com, pantone.com

Foto: pantone.com

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.