SAVREMENI VERSACE KLASICIZAM

31. Dec 2021

Versace je Versace, šta god da potpisuje ovaj brend, od sakoa i parfema do kreveta i samih zidova. Ništa manje nismo očekivali ni od novog butika Versace Home koji je ove godine otvoren u Milanu, u Ulici Durini. Istorijsko zdanje sa fasadom koju krase jonski stubovi, iza koje se krije 500 kvadrata najluksuznijeg prodajnog prostora, i spolja i iznutra odiše klasičnom Versace elegancijom. Za dizajn enterijera i arhitektonska rešenja zaslužni su Klaudio Saverino i Ticijano Vudafieri, dvojac renomiranog arhitektonskog studija koji ima veliko iskustvo u uređenju luskuznih radnji. Ovo je tek prvi butik Versace nameštaja i pokućstva, a još pet biće otvoreno u Londonu, Parizu, Majamiju, Njujorku i Los Anđelesu.

Smešten na dva sprata, butik je uređen kao dom koji ima ulaz, predvorje, trpezariju, radnu sobu, dnevnu i spavaću sobu, pa čak i skrivenu unutrašnju baštu, čiji je ulaz dekorisan LED osvetljenjem i megaekranima. Ceo prostor savršeno kombinuje savremeno i klasično, što je inače zaštitni znak estetike ovog modnog brenda. Provokativno, u Versace stilu, podovi hodnika kombinuju sjajan i mat mermer, dok su umesto zavesa okačeni paneli od metalne mreže. Tipični Versace simboli, kakva je, recimo meduza, ovde su diskretni da bi se istako dizajn nameštaja, između ostalog, fotelje Venere (Venus), sofe Boginje (Godess) i komode Stilet (Stiletto). Dizajn nameštaja potpisuju Ludovika i Roberto Palomba, u saradnji sa Donatelom Versaće. Asortiman ove kolekcije nedavno je proširen i sada uključuje i tapete i posteljinu.

Tekst: PETRA DOBROSAVLJEVIĆ

Foto: e-architect.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.