AIR SERBIA NAKON TRI DECENIJE PONOVO LETI ZA ČIKAGO

18. May 2023
Photo: David Mark for Pixabay

Jučerašnjim letom JU506 u 6:50 sa Aerodroma Nikola Tesla, Air Serbia je, posle više od 30 godina pauze, ponovo uspostavila avio-saobraćaj između Beograda i Čikaga.

Direktni letovi realizovaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, dok će od 12. juna putnicima biti na raspolaganju i treći nedeljni polazak, ponedeljkom. Letovi će se obavljati avionima tipa erbas A330-200 iz flote širokotrupnih aviona srpske nacionalne avio-kompanije, navedeno je u saopštenju.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

“Današnji dan je izuzetno važan za našu kompaniju, za Srbiju i Beograd, čitav region Zapadnog Balkana, kao i veliki broj naših sunarodnika koji žive i rade u Severnoj Americi. Raduje nas što smo odgovorili potrebama putnika i pružili im mogućnost da razdaljinu od nešto više od 8.000 kilometara vazdušne linije pređu na najjednostavniji način“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia.

„O značaju te linije, pored ostalog, govori i činjenica da je veliki broj letova tokom narednih nedelja i meseci već izuzetno dobro popunjen“, rekao je Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Svečanom ispraćaju inauguracionog leta Er Srbije za Čikago prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, kao i predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije, avio-industrije i medija.

Tekst: Jovana Nikolić

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.