TURISTIČKE ATRAKCIJE NA DIGITALNOJ MAPI NOVOG SADA I FRUŠKE GORE

30. Apr 2023
Photo: Aleksandar Milutinović

U prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada promovisana je digitalna i štampana mapa Novog Sada i Fruške gore, na čijoj implementaciji je TONS radio u prethodnom periodu. Nakon prve faze izrade, na mapi je obeleženo blizu 600 tačaka najznačajnijih turističkih atrakcija, vinarija, restorana, planinarskih staza, javnog prevoza i drugo, sa navigacijama do svakog odredišta, navedeno je u saopštenju.

„Nastavićemo sa popunjavanjem naše digitalne mape i ubuduće. U drugoj fazi fokus će biti na dodavanju novih kategorija sa najznačajnijm lokacijama u Novom Sadu. Treća faza podrazumevaće izradu mobilne aplikacije, koja će pored digitalne mape sa atrakcijama sadržati i kalendar sa manifestacijama, kao i predloge za vikende u Novom Sadu. Cilj nam je da kreiramo kvalitetan digitalni vodič koji će doprineti boljoj turističkoj informisanosti kako turista koji dolaze u naš grad, tako i lokalnog stanovništva“, izjavio je direktor TONS-a Branislav Knežević.

„Zahvaljujući kontinuiranom angažovanju i kampanjama koje pokrećemo, nastavlja se trend rasta broja dolazaka i noćenja turista u Novi Sad. U prva dva meseca ove godine, naš grad je posetilo više od 23.000 turista, koji su ostvarili preko 72.000 noćenja, što predstavlja 23% više dolazaka i  26% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Verujemo da će statistika iz meseca u mesec biti sve bolja i da će ova godina biti još uspešnija od prethodne”, izjavila je Slavica Lončar, analitičar za razvoj i unapređenje turističkog proizvoda.

Mapu možete pogledatu OVDE.

Izvor: 021.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.