BEOGRAD I BUDVA NAJSKUPLJI GRADOVI ZA ŽIVOT U REGIONU

12. Jan 2023
Photo: Dimitrije Milenković on Unsplah

Beograd i Budva su najskuplji gradovi za život u regionu Zapadnog Balkana, piše Euractiv. Beograd je zauzeo prvo, a Budva drugo mesto, prenosi investitor.me.

Troškovi života u Beogradu su na 42,5 odsto u odnosu na troškove života u Njujorku, pokazuje analiza troškova života koju je sproveo sajt Numbeo.

Iza Beograda su Budva u Crnoj Gori i Tirana u Albaniji. Iako se Tirana smatra jeftinom za život sa stanovišta ostalih Evropljana, ona je skupa za lokalno stanovništvo i nivoe dohotka.

Analiza sajta Numbeo daje pregled dnevnih troškova širom sveta, stvarajući listu najskupljih i najjeftinijih gradova na svetu.

Kada se radi o Zapadnom Balkanu jedno od najjeftinijih mesta za život u Evropi je Priština, a slede Niš (Srbija), Krajova (Rumunija) i Tuzla (Bosna i Hercegovina).

Na vrhu liste za 2023. godinu je Bazel, a slede Cirih, Lozana, Cug i Bern, svi u Švajcarskoj. Ostali gradovi koji spadaju u top deset najskupljih nalaze se u Norveškoj: Oslo, Stavanger, Bergen, Trondhejm i Tromse.

Visoko rangirani u Evropi su i Kopenhagen u Danskoj, Espo u Finskoj, Dablin u Irskoj i Nica u Francuskoj.

Pri dnu liste su gradovi u ratom razorenoj Ukrajini, a na posljednjem mjestu je opkoljeni grad Harkov.

Izvor: investitor.me

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.