CHARGE&GO ŠIRI MREŽU ELEKTROPUNJAČA

09. Oct 2022
Photo: Idook Media

Kompanija Charge&GO već četiri godine bavi se instaliranjem punjača i promocijom elektromobilnosti u našoj zemlji. Do sada su na više od 40 lokacija na putevima i autoputevima Srbije postavili elektropunjače snage od 22 do 180 kW, a do kraja godine mreža će pokrivati čak 100 punjačkih mesta, na kojima će sve više biti ultrabrzih punjača veće snage.

NAJJAČI PUNJAČI NA OMV PUMPAMA U MARTINCIMA I BAČKOJ TOPOLI

Početkom jula Charge&GO pustio je u rad najjači punjač za e-vozila u svojoj mreži, na OMV pumpi Martinci 1, u smeru ka Beogradu. Punjač je izlazne snage 180 kW, a maksimalna snaga mu je 300 kW. U planu je da se jednostavnim dodavanjem energetskih modula ta snaga postepeno povećava do njene ukupne snage. Krajem avgusta vlasnici električnih vozila dobili su mogućnost da koriste i drugi ultrabrzi punjač na OMV pumpi u Bačkoj Topoli čija je snaga 180 kW. Oba punjača Unity 180, proizvođača Kostad Siemens, imaju dva CCS priključka i rade na temperaturama u rasponu od – 30° do +55° C

Charge&GO punjači dostupni su na još tri OMV benzinske stanice: u Doljevcu, na autoputu Niš-Vranje, gde je instaliran ultrabrzi punjač od 150 kW (drugi po snazi elektropunjač dostupan na benzinskim stanicama OMV-a), na Gradini, graničnom prelazu kod Dimitrovgrada (90 kW), dok je na OMV stanici u Lapovu dostupan punjač snage 120 kW još od početka godine.

NOVA STOP SHOP PUNJAČKA MESTA

Uporedo sa strateškim širenjem mreže ultrabrzih punjača na auto-putevima, timovi instalatera kompanije Charge&GO postavljaju punjače i na lokacijama maloprodajnog lanca Stop Shop. Od početka avgusta vozači električnih vozila mogu da svrate do Stop Shop-a u Sremskoj Mitrovci, Lazarevcu i Požarevcu, i dopune svoje baterije. Na ovim lokacijama su punjači Siemens Kostad snage 24 kW. Polovinom septembra u Stop Shop-u u Vršcu svečano je pušten u rad  jači punjač Siemens Kostad, snage 120 kW. Punjači snage od 24 do 120 kW uskoro će biti instalirani i na drugim Stop Shop lokacijama širom Srbije.

100 PUNJAČKIH MESTA DO KRAJA GODINE

Charge&Go kontinuirano širi mrežu elektropunjača u Srbiji. Trenutno je dostupno više od 40 punjačkih mesta, a do kraja godine mreža će obuhvatiti čak 100 punjačkih mesta širom zemlje. Već sada vozači električnih vozila mogu dopuniti baterije na brzim i ultrabrzim punjačima na GAZPROM i OMV benzinskim stanicama, kao i na četiri brza punjača kod naplatnih punktova na autoputu, i to kod Vrčina, Horgoša i Trupale-Niš. Novosađani i Kragujevčani, i svi njihovi gosti, mogu da napune svoja električna vozila u tržnim centrima Promenada i Big fashion, a Charge&GO mrežu su izabrali i predstavnici automobilske industrije u Srbiji, kao što su British Motors, AK Kompresor i Hit Auto.

ŠTA NUDI PLATFORMA CHARGE&GO?

Digitalna platforma i aplikacija Charge&GO omogućava vozačima elektičnih vozila da lako lociraju najbliže punjače i da ih brzo i jednostavno dopune. Platforma pruža vozačima efikasnu uslugu punjenja i plaćanja korišćenja mesta za punjenje, kao i mogućnost kompanijama da daljinski upravljaju svojom mrežom punjača. To obuhvata brojne usluge, kao što su kontrola punjenja, praćenje rada punjača, određivanje cena, ograničavanje upotrebe i pregled sesija punjenja.

Najlakši način za proveru lokacija i dostupnosti punjača u ovoj mreži predstavlja aplikacija Charge&GO. Iako svim punjačima može da se pristupi na više načina (pomoću QR koda ili broja punjača), ako preuzmete aplikaciju, automatski dobijate nižu cenu, usmeravanje putem GPS navigacije i pristup neverovatno razgranatoj mreži od 170.000 punjača u 30 zemalja širom Evrope.

Tekst: Milica Radičević

Foto: Idook Media

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.