NAKON PREMIJERE, POSTALA TRADICIJA – ZIMSKA BAJKA

18. Jan 2024
Photo: Zimska bajka

Prošle godine, jedna od glavnih tema u zemlji i regionu, kada je event industrija u pitanju, bila je Zimska bajka, koja se, po prvi put održala, u savskom parku, u Belgrade Waterfrontu. 

Posetioci su dolazili, ne samo iz svih delova Beograda, već i unutrašnjosti zemlje, a zabeležen je  i rekordan broj poseta iz zemalja regiona. 

O ovogodišnjoj Zimskoj bajci, koja je trajala od 08.12.2023. do 08.01.2024. razgovaramo sa Jelenom Vuksan, osnivačem projekta i idejnim tvorcem Zimske bajke. 

Druga, po redu,  Zimska bajka, postavljena  je 08.decembra, a čini se da je ona već godinama prisutna i da je postala deo tradicije. Za svega nedelju dana od otvaranja prošlogodišnje Zimske bajke, postigli ste uspeh da u celoj zemlji i regionu, svi o tome pričaju? Kako ste to uspeli?  

Posetioci Savskog parka pozdravili su našu estetiku,svečanu i toplu to je zajedno sa kompletnim konceptom programa, klizališta,otvorene vatre i odlične gastronomske ponude bio razlog zbog koga se preneo glas o drugačijem. prazničnom festivalu. Osvojili smo grad a zatim se čitava čarolija prenela dalje i dalje po regionu,baš kao naš slogan Magija je tu.

Zimska bajka Belgrade Waterfront / Photo: Zimska bajka

Koncept novogodišnjih vašara i trgova je popularan u celoj Evropi, ali je ovo jedan sličan, a opet drugačiji koncept? Prošle godine je jedan deo, klizalište, nastavio sa radom i nakon oficijelnog zatvranja?

Zimski festivali tradicionalni su u čitavom svetu, oni su razlog za izlazak ,druđenja i okupljanja tokom hladnih dana. Zimska bajka razlikuje se od drugih po sadržaju. Besplatni koncerti, pozorišne predstave, filmske projekcije, druženja i opuštena beogradska druženja,  daju posebnu čar ! Obišla sam mnogo evropskih trgova, definitno postoje lepše okićeni trgovi i zgrade tokom Bozića,  ali atmosfera koju ima Zimska bajka jedinstvena je.

Ove godine skocentrisani smo na mesec dana trajanja,od 8.decembra do 8.januara. Pripremite se i dodjite da radujemo,produzetka neće biti. 

Šta je bila vodilja, koja inspiracija je bila dominantna u kreiranju magije Zimske bajke? 

Moja želja da se okupimo uz toplinu i miris vatre, da sa ponosom pokažemo posetiocima da možemo i znamo, kako da organizujemo svetsku manifestaciju, bili su motiv za stvaranje Zimske bajke. Oduvek volim praznike, tu radost i nadu,  pred novu godinu, nešto detinjasto,  što je ostalo u meni neiscrpna je inspiracija. 

Zimska bajka Belgrade Waterfront / Photo: Zimska bajka

Da li je bio prisutan strah pred početak prve, hoće li uspeti, a kakav je bio osećaj pred otvaranje druge, možda odgovornost da bude još bolja od prethodne?

 Ovogodišnja Zimska bajka će oduševiti sve prošlogodišnje posetioce i privući će nove,sigurna sam. Obogatili smo i, pomalo, proširili teren za manifestaciju. Program je znatno bogatiji, klizalište je duplo veće, odvojeno za decu i početnike, više firepitova i mesta za druženje, još više lapmica i mesta za fotografisanje i stvaranje uspomena.

Posetioci su dolazili ne samo iz cele Srbije, već iz regiona, namenski, da uživaju u magiji Zimske bajke, imate li statistike iz kojih su sve zemalja dolazili posetioci? 

Beograd je kosmpolitsko mesto, centar Balkana, koji privlači turiste iz čitavog sveta. Sa magičnim i autentičnim sadržajem, privukli smo posetioce iz tridesetak država i nekoliko kontinenata. Milion i po posetilaca, u prvoj godini, a statistika kaže da je najviše posetilaca iz Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije. Kao što sam već spomenula, to su zemlje sa tradicionalnim adventima na trgovima, ali bez naše neponovljive atmosfere 

Reklo bi se da je koncept Zimske bajke, mesto okupljanja cele porodice, kakav program se očekuje ove godine? 

Posetici će uzivati u odličnoj muzici, želimo da se okupimo uz sjajne ritmove i radnim danima, zato vas pozivamo na druženje. Naravno, najviše smo se posvetili najmlađima, naročito vikendom, kada imamo i najviše vremena za porodična okupljanja. Ceo program biće objavljen na našoj web stranici, izaberite nešto za vašu dušu i dođite. 

Ako je magija vodilja i ekslkuzivitet događaja,  koje priređujete Beogradu i njegovim gostima, nešto što Vas inspiriše, šta se sve može očekivati tokom narednih sezona? 

Imamo višegodišnji plan razvoja Zimske bajke, iznenadićemo vas novim sadržajima iz godine u godinu. 

Zimska bajka Belgrade Waterfront / Photo: Zimska bajka

Zimska bajka, od drugih sličnih manifestacija, razlikuje se po sadržaju. 

Klizalište je, u odnosu na prošlogodišnje, duplo veće, odvojeno, za decu i početnike, sa više firepitova i mesta za druženje, još više lapmica i mesta za fotografisanje i stvaranje uspomena.

Sa magičnim i autentičnim sadržajem, Zimska bajka je prošle godine, imala posetioce iz tridesetak država i nekoliko kontinenata. 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.