STIŽU HOLOGRAMSKI RAZGOVORI PREKO MOBILNIH TELEFONA

23. Sep 2022
Photo: saiharshasomisetty12.medium.com

Mobilni operateri Vodafone, O2, Deutsche Telekom i Orange najavili su da rade na omogućavanju hologramskih poziva za veliki broj potrošača.

Njihov projekat predviđa da se hologramski podaci ubuduće prenose preko različitih mreža. Kroz naočare za virtuelnu realnost, može da se vidi trodimenzionalni gornji deo tela sagovornika, dok će 3D hologram nastajati zahvaljujući prednjoj kameri, prenosi biznis.rs.

Telekomunikaciona industrija već duže radi na hologramskim vezama koje su tehnički moguće, ali veoma složene. Standard mobilnih komunikacija 5G je sada postao važan element za napredak u ovoj oblasti.

Vodafone je još 2018. godine demonstrirao hologramski video poziv u Aldenhofenu u jednom minibusu u pokretu. Projekat je u to vreme bio zasnovan na drugačijoj tehnologiji od trenutnog projekta i bio je vizuelno samo umereno ubedljiv.

Novim projektom će tehnologija biti naprednija i plan je da postane deo svakodnevice. Kako su istakle telekomunikacione kompanije u zajedničkom saopštenju, ova platforma bi mogla da se nađe u prodaji za oko dve godine.

 

Izvor: biznis.rs

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.