YACHT HOUSE BELGRADE: INOVATIVNI KONCEPT DOMA NA VODI

06. Jul 2022
Photo: cunamihouse.com

Ima raznih kućica na vodi i svaka ima svoju draž jer je dragoceno bekstvo u oazu mira, daleko od stresa u gradske vreve. Ipak, montažne kuće koje izrađuje firma Cunami House, koja posluje već deset godina, nesvakidašnje su rešenje za idealan kocept života i doma na vodi – inovativnog i upečatljivog dizajna i vrhunskog kvaliteta izrade. Svi elementi ovakvog objekta su pouzdani i stabilni – zahvaljujući čeličnoj konstrukciji sa zaštitnim premazima, i iznad svega – ekološki prihvatljivi, jer su i namenjeni za korišćenje u prirodnom okruženju.

Prostor u prirodi nipošto ne mora da znači odsustvo komfora. Cunami House montažne kućice možete urediti u skladu sa svojim stilom, i opremiti udobnim i luksuznim nameštajem. Krovni, zidni i podni termo paneli, kao i snegobrani koji su deo kompletne konstrukcije, garantuju da će boravak u ovim kućicama biti prijatan tokom cele godine.

Yacht House Belgrade je model kuće-splava koji, u zavisnosti od porudžbine, može imati od 40 do 80 kvadrata, i biti vam isporučen, po principu ključ u ruke, za dva meseca! Vaše je samo da izaberete dizajn i stepen opremljenosti, a on se kreće u rasponu od osnovnog paketa do luksuznih varijanti sa bazenom na krovu, đakuzijem i premijum opremom.

„Projekat Yacht House sačinjen je od više idejnih rešenja i predhodnih iskustava. U njegovo projektovanje i izgradnju uključeni su vrsni stručnjaci iz oblasti nautike, saobraćajnog, mašinskog i građevinskog inženjerstva. Tu su, pre svega, firma MK Metal, specijalizovana za metalne konstrukcije, Goran Jovanović, stručnjak iz oblasti robotike, profesor dr Petar Mirosavljević, stručnjak za sigurnost vazduhoplovnog transporta, i Ilija Kecman aero i prodakt inženjer“, kaže Aleksandar Zubac, vlasnik projekta.

Osnovu kuće na vodi čini katamaransko korito sastavljeno u beogradskom brodogradilištu. Kako su pontoni izgrađeni od lima 5 mm debljine, statički su stabilni i mogu prihvatiti opterećenje od čak 60 tona! Katamaransko korito (ponton) je dimenzija 16×8 metara, plitkog je gaza i prilagođeno je plovidbi po reci ili jezeru. Od ukupne površine, 60 m2 je zatvorenog prostora, dok krovna terasa zauzima površinu od čak 90 m2, i može da prihvati različite rekreativne sadržaje, kao što su bazen ili đakuzi kada.

Yacht House se u potpunosti izrađuje u radioničkim uslovima – što garantuje visok kvalitet finalnog proizvoda. U samom postupku primenjuju se tehnike prefabrikacije i montaže. Konstrukcija objekta je čelična, a spoljašnja stolarija je aluminijumska visokog kvaliteta. Konstrukcija je toliko stabilna, da na splav može da se sleti helikopterom.

„Neka od najčešćih pitanja naših kupaca odnose se na to kako se Yacht House snadbeva strujom i vodom i kakav je sistem grejanja i hlađenja. Napajanje strujom se vrši putem litijumskih baterija i solarnih panela. Kada nema sunčevog svetla, Yacht House ima svoj dizel generator koji dopunjuje baterija. Za oko dva sata rada generator napuni baterije za četiri dana prosečne potrošnje energije. Vodu dobijamo iz tanka koji se nalazi u pontonu, zapremine dve tone. Snabdevanje vodom je, takođe, moguće iz reke, a putem njene tehničke i hemijske obrade kroz ugrađene filtere“, objašnjava Zubac i dodaje da je termoregulacija prostora rešena sistemom podnog grejanja na struju. Takođe, kuća je opremljena plinskim kaminom. Radi grejanja/hlađenja moguće je ugraditi i klima uređaj koji se strujom napaja iz generatora ili baterija.

Yacht House u osnovnom paketu košta 250.000 evra. Kao takva, ona je po ceni i roku isporuke daleko pristupačnija od sličnih plovnih objekata koji se mogu nabaviti na domaćem i evropskom tržištu. Pored prototipa, naručena je proizvodnja još 13 jaht-kuća. Prema rečima Aleksandra Zupca, u fokusu prodaje su zemlje koje imaju razvijen sistem plovnih puteva, kao što su Nemačka, Austrija i Holandija, ali i zemlje balkanskog regiona.

Tekst: Petar Dobrosavljević

Foto: Cunami House

 

KONTAKT

CUNAMI HOUSE

Novi Beograd, Savski kej BB

www.cunamihouse.com

cunamihousebg@gmail.com

066 19 55 55

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.