AUTO-PUT OD RUME DO ŠAPCA BI TREBALO DA BUDE OTVOREN DO SEPTEMBRA 2023. GODINE

13. Sep 2022
Photo: freepik.com

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Tomislav Momirović, izjavio je juče da je cilj da sledećeg septembra bude otvoren deo auto-puta koji će spojiti Rumu i Šabac, kao i most na Savi.

Direktor Koridora Srbije, Aleksandar Antić, dodao je da se svi radovi odvijaju planiranom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih učesnika ovog projekta, i trenutno je na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica angažovano 460 radnika, sa 350 jedinica mehanizacije, dok se najintenzivnije aktivnosti izvode na deonici auto-puta Ruma–Šabac.

Oni su juče, zajedno sa gradonačelnikom Šapca, Aleksandrom Pajićem, obišli radove na petlji „Hrtkovci“.

Pajić je istakao da će izgradnjom ove moderne saobraćajnice biti ispunjen višedecenijski san građana Šapca da se povežu sa Beogradom i Novim Sadom i budu čvorište zapadne Srbije kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Ukupna dužina deonice je 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica, koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice, iznosi 55 kilometara.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na auto-putu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt, a ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

 

Izvor: ekapija.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.