BEOGRAD DOBIJA ČETIRI NOVE JAVNE GARAŽE

13. Jan 2022
Photo: Grad Beograd

JKP „Parking servis” raspisao je tender za izgradnju podzemne garaže ispod platoa Sportskog centra „Pinki” u Zemunu, a uskoro će biti raspisan tender i za garažu u Skerlićevoj na Vračaru. U ovoj godini u planu je i početak radova na izgradnji garaža u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici na uglu sa Pop Lukinom, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Podzemna garaža u Zemunu biće površine 5.407 kvadratnih metara i imaće jednu podzemnu etažu sa 150 parking mesta. Objekat će imati savremenu automatizovanu opremu i sistemim za nadzor i upravljanje. Garaža će imati ulaz iz Ulice gradski park, a izlaz na Nemanjinu ulicu. Plato iznad garaže, koji se godinama koristi kao divlji parking, biće rekonstruisan i delom uređen kao zelena površina, a delom kao prostor za pešake.

PLATO IZNAD GARAŽE BIĆE DELOM UREĐEN KAO ZELENA POVRŠINA

Biće to prva podzemna garaža u Zemunu i prva koja se gradi u Beogradu posle 17 godina. Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković očekuje da radovi počnu u martu. Procenjena vrednost radova na tenderu je oko 700 miliona dinara, a period izgradnje je dve godine od početka radova. Izvođači mogu da pošalju svoje prijave do 12. februara.

„Parking servis“ uskoro će rapisati tender za izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici. Time će se konačno rešiti dolazak turističkih autobusa do Hrama Svetog Save koji će ubuduće imati svoje mesto na krovu garaže.

OVAKO ĆE IZGLEDATI GARAŽA U SKERLIĆEVOJ

Vesić je najavio i da će uskoro početi izgradnja garaže u Vlajkovićevoj ulici, za koju je dobijena građevinska dozvola. Ovu garažu gradiće jedna kineska kompanija kroz projekat koncesije. „Fruškogorska ulica na uglu sa Pop Lukonim takođe će dobiti garažu. U narednih godinu dana počeće da se grade ili se već grade četiri garaže, što govori o tome koliko Beograd napreduje“, rekao je Vesić na konferenciji za novinare.

GARAŽA U SKRELIĆEVOJ REŠIĆE PROBLEM PARKIRANJA TURISTIČKIH AUTOBUSA 

Zamenik gradonačelnika istakao je da svake godine registrujemo novih četiri hiljade automobila mesečno, što je na godišnjem nivou oko 50.000 automobila. „Bez obzira u kom delu grada živite, sve više je automobila, a sve manje parking mesta. U situaciji smo da već imamo 1,7 automobila po porodici, što govori o potrebi da se grade javne garaže“, rekao je Vesić.

Tekst: JOVANA NIKOLIĆ

Foto: Grad Beograd

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.