BEOGRAD DOBIJA OSAM NEBODERA

25. Jun 2022
Photo: deltarealestate.rs

Trend kula definitivno je zahvatio srpsku prestonicu budući da je najavljena izgradnja čak osam nebodera na Novom Beogradu, visine do 120 metara. Novi neboderi ipak neće zaseniti Kulu Beograd u Beogradu na vodi, koja i dalje nosi titulu najviše zgrade prestonice i regiona sa svojih 168 metara visine.

Tempo Tower

Na Bežanijskoj kosi, pored autoputa, u planu je izgradnja kule Tempo Tower, visine 120 metara, uz još dve manje kule visine 100 metara. Kompleks će obuhvatati 300 stanova i prateće sadržaje kao što su vrtić, igraonica, tržni centar, kafići, restorani, bioskop, bazeni, spa i fitnes centri. Projektom je predviđena izgradnja tri nove saobraćajnice, kao i pasarele za pešake i bicikliste preko autoputa, koja će povezati Sportski centar „11. april“ sa drugim sportskim sadržajima na Bežanijskoj kosi.

Hotel InterContinental / Render; Delta Real Estate

U Ulici Milentija Popovića, u blizini Sava centra, kompanija Delta Real Estate gradi dve kule visine 100 metara. U okviru njih nalaziće se hotel iz lanca Intercontinental sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba, ukupne površine 80.000 kvadratnih metara.

U Bloku 11 na Novom Beogradu, na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina, na površini od 40.094 kvadratna metra, gradiće se tri nebodera. Oni će imati ukupno 200 stambenih jedinica smeštenih na 22.000 kvadratnih metara i oko 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

U susednom Bloku 12 planirana je izgradnja još dve kule visoke 100 metara. Ovaj stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na oko 100.000 kvadrata sa ukupno 604 stana i 952 parking mesta. Kompleks će se nalaziti u Bulevaru Nikole Tesle, a zbog atraktivnosti lokacije, na obali Dunava, procenjuje se da će kvadrat u ovom kompleksu koštati više od 10.000 evra.

Tekst: J. Nikolić

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.