EKSPANZIJA STANOGRADNJE U BEOGRADU

01. May 2022
Photo: urban-developers.com (Projekat: Lastavice)

Stanogradnja je poslednjih godina jedan od najjačih sektora real estate industrije u Srbiji, a posebnu ekspanziju beleži u Beogradu, o čemu svedoče i podaci o prometu nekretnina i podaci o izdatim građevinskim dozvolama. Prema izveštaju Republičkog geodetskog zavoda, od ukupno 50.275 stana prometovana u Srbiji prošle godine, više od 30.000 stanova kupljeno je u glavnom gradu. Tokom prošle godine izdat je i rekordan broj građevinskih dozvola, više od 30.000, od čega najviše za izgradnju novih stambenih objekata u Beogradu.

NOVA ZGRADA BEOGRADA NA VODI: BW KINGS PARK

Aktivna gradilišta u gotovo svim beogradskim opština najbolje ilustruju ove podatke. Pored projekta Belgrade Waterfront, na kojem se trenutno, pored sedam završenih, zida još 15 zgrada, na brojnim lokacijama u Beogradu u toku je izgradnja više stotina hiljada kvadrata stambenog prostora od kojih će neki biti useljivi već do kraja godine.

BIG RESIDENCES

Jedan od najvećih novih projekata je izgradnja stambenog dela mulitfunkcionalnog kompleksa BIG Residences u Višnjičkoj ulici na Karaburmi, koji će činiti celinu sa BIG Retail parkom i BIG Fashion centrom. Površine 180.000 m2, kompleks će obuhvatati 10 stambenih objekata sa oko 1.000 stanova, veliku garažu sa 2.000 parking mesta i 50.000 m2 komercijalnog prostora. U toku je izgradnja prve faze stambenog dela, a rok za završetak prva tri objekta planiran je za jun 2023. Investitor je izraelska kompanija BIG CEE, koja na našem tržištu posluje kao jedan od najvećih igrača u maloprodaji, a projekat BIG Residences biće im prvi iskorak u segmentu stanogradnje.

STAMBENO-POSLOVNI KOMPLEKS LASTAVICE

U novobeogradskom Bloku 58, preko puta tržnog centra Delta City u Ulici Jurija Gagarina, počinje izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa Lastavice. Kompleks se sastoji iz dva ugaona objekta u obliku latiničnog slova L. Ukupna površina oba objekta iznosi 69.100 m2. Kompleks će imati 424 stana i 68 apartmana, podzemne garaže sa 600 parking mesta, i 39 prodajnih i uslužnih lokala. Investitor je češka kompanija Urban Developers and Investors (UDI) koja već 30 godina posluje na tržištima Češke i Slovačke, a od pre nekoliko godina napravila je i poslovni iskorak na tržišta Srbije, Mađarske i Poljske.

Tekst: Ana Kralj

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.