EPS SE SPREMA ZA GRADNJU SOLARNIH I VETROELEKTRANA

15. Dec 2022
Photo: Pixabay

JP EPS, ogranak TE-KO Kostolac, raspisao je tender za ispitivanje potencijala za izgradnju elektrana koje koriste obnovljive izvore energije vetar i sunce, sa izradom potrebnih studija i investiciono-tehničke dokumentacije.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, predviđene usluge odnose se na vetroelektrane i solarne elektrane velike snage (10 MW i više), kao i na solarne elektrane male snage (manje od 10 MW) i ostale usluge iz oblasti projekata obnovljivih izvora energije, piše ekapija.com.

Posao, između ostalog, uključuje izradu mape terena, preliminarnu analizu klimatoloških parametara ciljnog regiona, analizu mogućnosti izgradnje krovnih solarnih elektrana na objektima EPS-a, kao i onih na zemlji u vlasništvu EPS-a, zatim, preliminarni izbor tipa vetroagregata, solarnih panela i izbor lokacija i procenu bruto i neto proizvodnje elektrane na OIE.

Tender je otvoren do 17. januara.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.