GALENS INVEST: U IZGRADNJI 400.000 METARA KVADRATNIH NA 10 PROJEKATA

05. Oct 2022
Photo: Galens Invest (New Minel Residence&Office)

Novosađani su prvi prepoznali kvalitet i inovativnost rezidencijalnih projekata Galens Investa i stekli poverenje u ovu kompaniju kao pouzdanog i jakog investitora. Dobra reputacija brzo se pročula u zemlji i regionu, što je uticalo na progresivno širenje investicionog portfolija kompanije, koja trenutno gradi 400.000 kvadratnih metara na deset projekata istovremeno. Kraj ove i sledeću godinu obeležiće najveći projekti u Beogradu, a pored Beograda i Novog Sada, tu su Zlatibor, Jahorina i jedan zajednički projekat u Insbruku, sa partnerom iz Austrije, najavljuje Radoljub Golubović, generalni direktor Galens Investa, u intervjuu za naš magazin.

RADOLJUB GOLUBOVIĆ, GENERALNI DIREKTOR GALENS INVESTA

Galens Invest iza sebe ima blizu 60 završenih projekata, ukupne površine veće od 200.000 metara kvadratnih. Zanimljivo je da trenutno imate čak dvostruko više kvadrata u izgradnji na deset projekata istovremeno. Sa kojim ambicijama i resursima ste se upustili u ovu, slobodno možemo reći, građevinsku ofanzivu?

Nakon 18 punih godina uspešnog rada naše grupe i 60 završenih projekata, Galens Invest trenutno istovremeno gradi preko 400.000 m2 na deset različitih projekata. Naše stečeno znanje, iskustvo, trenuta pozicija na tržištu nekretnina, poverenje zadovoljnih kupaca i konstantni napredak i usavršavanje iz projekta u projekat, važni su i neophodni, ali ne i potpuno dovoljni za takve ambicije. Pored našeg znanja, energije i uspešnog tima, morali smo da dobijemo pomoć banaka, kroz projektna finansiranja i podršku, pa koristim i ovu priliku da se zahvalim Unicredit banci, NLB Komercijalnoj banci, Intesi, OTP banci, AIK banci, ALTA banci i ostalim bankama, koje nas kao partneri uspešno prate u našem razvoju.

Takođe, bez glavnog izvođača radova, naše povezane firme Galens Inženjering i njihovih kooperanata i ostalih učesnika na našim projektima, takav brzi razvoj i napredak nas kao investitora ne bi bio moguć. Iz projekta u projekat zajedno smo napredovali, usavršavali se, koristili sve modernije i pažljivo odabrane materijale i alate, pratili svetske trendove u građevinarstvu, što nam je omogućilo bržu gradnju i bolji kvalitet. Naša težnja je, sve ove godine, da konstantnim rastom kvantiteta podižemo i kvalitet naših projekata.

Prve projekte realizovali ste u „svom“ gradu, Novom Sadu, koji je i danas vaše najveće gradilište. Po čemu Novosađani prepoznaju vaše objekte i koji je to kvalitet više kojim Galens doprinosi savremenom identitetu ovog grada?

Novosađani su u početku prepoznali inovativnost i kvalitet, dobre lokacije, savremene koncepte gradnje koje kondominijum nosi sa sobom, jer osim kvalitetnih i dobro iskorišćenih stanova, stanari imaju na raspolaganju parking mesta, parkove, prodavnice, igrališta za decu, stalni video nadzor, obezbeđenje, a u nekim kompleksima i fitnes centar, i sve to po prihvatljivoj ceni. Takođe, izuzetno je značajna činjenica da su svi naši projekti u skladu sa urbanističkim parametrima i dozvolama, kao i da nijedan projekat nismo završili kroz legalizaciju.

Nakon nekoliko godina gradnje, Novosađani su stekli poverenje u nas, jer su shvatili da Galens Invest nije investitor koji će realizovati i prodati dva-tri projekta i nestati, već će konstantno rasti i razvijati se i ostati stabilna, pouzdana i jaka firma, koja svojim kredibilitetom garantuje kvalitet dugi niz godina. Nakon takvog poverenja i iskustva naših kupaca u Novom Sadu, brzo se čulo za nas, pa smo razvoj i rast firme nastavili i u drugim gradovima u zemlji i regionu.

Sledeću godinu i kraj ove obeležiće najveći projekti u Beogradu, a pored Beograda i Novog Sada, tu su Zlatibor, Jahorina i jedan zajednički projekat u Insbruku, sa partnerom iz Austrije. Uskoro nas očekuju novi projekti i u drugim evropskim gradovima.

AVENIJA GARDEN RESIDENCE, NOVI SAD

Pupinova palata jedan je od vaših najčuvenijih novosadskih projekata, prepoznatljiva po savremenoj arhitekturi uklopljenoj u staro gradsko jezgro. Koliko je ovaj stambeno-poslovni kompleks ispunio očekivanja kupaca i zakupaca i šta će korisnicima ponuditi Pupinova palata na Novom Beogradu?

Poslovno-stambeni kompleks Pupinova palata nalazi se u samom centru Novog Sada. Možda smo subjektivni pa mislimo da je naš objekat ulepšao ovaj deo grada, ali smo sigurni da smo, uz sve teškoće koje smo prilikom gradnje ovakvog objekta na ovoj lokaciji imali, uspeli da izgradimo jedan od najmodernijih, najfukcionalnijih i jedan od lepših poslovno-stambenih kompleksa u zemlji.

Projektovana da zadovolji sve potrebe savremenog načina stanovanja i rada, Pupinova palata na Novom Beogradu oslikava idealan spoj materijalizacije premijum kvaliteta i najsavremenije tehnologije. Idealno poslovno okruženje, koje podrazumeva blizinu nekih od najvećih biznis parkova, blizinu autoputa i odličnu povezanost sa ostalim delovima grada, Pupinovu palatu Novi Beograd čini optimalnim izborom za poslovni prostor. Pored velikog biznis potencijala, Pupinova palata na Novom Beogradu nudi komforan i funkcionalan životni prostor, namenjen svima onima koji teže sadržajnom i kvalitetnom životu u atraktivnom i dinamičnom delu prestonice.

PUPINOVA PALATA, NOVI SAD

Na izuzetno atraktivnoj lokaciji na Novom Beogradu, upravo niče veliki stambeno-poslovni kompleks New Minel Residence&Office, projektovan po najvišim standardima održivosti. Koja ste inovativna rešenja ovde primenili, koji nivo komfora i prateći sadržaji očekuju buduće stanare?

Osim dobre lokacije, kompleks New Minel Residence&Office može da se pohvali i najsavremenijom i najkvalitetnijom materijalizacijom, koja obezbeđuje potreban komfor i bezbednost. Za izgradnju stanova različite strukture i orijentacije koriste se inovativna rešenja i moderna tehnologija koja kvalitet stanovanja podiže na još viši nivo. New Minel Residence&Office je zamišljen kao poluzatvorena celina sa svim elementima koji ulepšavaju i olakšavaju život u urbanoj sredini. Jedan od tih elemenata je svakako stanarski park – atrijum, koji je ispunjen zelenilom i sadrži dečije igralište, prostor za druženje i sport, pametne klupe i druge sadržaje namenjene zabavi i razonodi stanara. Pored sadržaja za boravak na otvorenom i parking mesta koja su obezbeđena podzemnom garažom, izuzetno se vodi računa i o sigurnosti stanara, pa tako kompleks poseduje dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje i kontrolisan pristup objektu.

Pored toga što gradite stanove na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, proširili ste stanogradnju i na atraktivne planinske lokacije – u toku je izgradnja apartmanskog kompleksa na Zlatiboru i najsavremenijeg rizorta na Jahorini. Kako biste opisali ovaj trend, sve popularniji, iz investitorskog ugla?

Apart hoteli su sve popularniji, jer kupci pored kvalitetnih apartmana na atraktivnim lokacijama koriste kompletan sadržaj hotela, a imaju mogućnost i rentiranja i održavanja svojih apartmana posredstvom zaposlenih u hotelu, pa je to ujedno i dobra investicija.

Zlatibor Mountain Resort&Spa je jedan od najsavremenijih planinskih rizorta u regionu, koji je početkom godine zvanično otpočeo sa radom. Nalazi se u samom centru Zlatibora i kao ekskluzivni hotel kategorizacije 5* korisnicima nudi luksuzne sadržaje, od kojih posebno izdvajamo Magnesium Wellness&Spa centar, na površini od čak 4.000 m2. Pored spa centra, gostima je na raspolaganju i veliki izbor luksuzno opremljenih soba i apartmana, restorani sa vrhunskom kuhinjom, kao i različiti sadržaji za zabavu: kuglana, bilijar sala, dečija igraonica. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je hotel Zlatibor Mountain Resort&Spa izgrađen u skladu sa najsavremenijim arhitektonsko-građevinskim standardima, dok smo posebnu pažnju posvetili dizajnu i uređenju enterijera, energetskoj efkasnosti, bezbednosti gostiju i zaposlenih i visokom stepenu automatizacije procesa poslovanja uz primenu najviših standarda.

ZLATIBOR MOUNTAIN RESTORT&SPA

Za dve godine Galens Invest obeležiće dve decenije poslovanja. Šta vam je veća ambicija do tada – da opet rekordno uvećate broj kvadrata u izgradnji ili možda proširite poslovanje u regionu?

Naš cilj je, pre svega, da zadržimo kvalitet gradnje, fukcionalnost i dobar sadržaj naših kompleksa, kao i da zadržimo poverenje svojih kupaca i partnera. Takođe, želja nam je da nas prepoznaju kao inovativnog, ali stabilnog i  pouzdanog  investitora. Nakon toga, cilj nam je i proširenje poslova u regionu.

Tekst: Petra Vasiljević

Foto: Galens Invest

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.