GRADE SE DVA NOVA LUKSUZNA HOTELA NA HRVATSKOJ RIVIJERI

26. May 2023
Photo: Dogus Group

Hrvatsku je prošle godine posetilo 17,8 miliona turista koji su ostvarili 90 miliona noćenja, što je gotovo jednako prepandemijskom rekordu u 2019. Najviše poseta i noćenja bilo je tokom leta, na primorju, gde se ove godine očekuje još veći priliv turista. Potencijale hrvatske obale prepoznali su mnogi međunarodni hotelski brendovi, među njima i Hyatt Regency i Marriott, koji će pod svojim imenom sledećeg godine otvoriti dva luskuzna hotela.

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska / Foto: Dogus Group

U Zadru je u toku izgradnja hotela Hyatt Regency Zadar Maraska sa pet zvezdica, koji će biti prvi hotel ovog brenda u Hrvatskoj. Hotel će biti u redizajniranoj upravnoj zgradi Maraske, po projektu koji je Boris Podreka uradio još 2015. Imaće 133 sobe, bar, restorane, spa zonu i konferencijsku dvoranu. Iza hotela planirana je izgradnja stambenog kompleksa sa oko 200 apartmana, koji je projektovao zagrebački studio 3LHD. Ukupna investicija procenjena je na 120 miliona evra, od čega je 55 miliona samo za hotel. Investitor je turska Doguš Grupa, koja već godinama ulaže u hrvatski turizam. Završetak radova na izgradnji hotela planiran je za 2024. godinu.

Riva’s Hotels & Resorts / Foto: DDG Group

Sledeće godine planirano je otvaranje i hotela Riva’s koji se trenutno gradi u Ičićima kod Opatije. Hotel će imati 180 soba i 12 vila, biće rangiran sa pet zvezdica, i poslovaće pod brendom Marriott, kojem će ovo biti peti hotel u Hrvatskoj. Vrednost projekta je 70 miliona evra, a investitor je jedan od najbogatijih Mađara, Lorenc Mesaroš, u saradnji sa developerom DDG Grupom.

Tekst: Jovana NIkolić

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.