GRADI SE AUTOPUT BIJELJINA-RAČA, SRBIJA FINANSIRA SA 100 MILIONA EVRA

15. Sep 2022
Photo: Pixabay

Izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače, dužine 20 kilometara, počela je danas u mestu Velika Obarska, a radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po do tri godine.

Deonica Bijeljina-Rača nastavak je auto-puta od Beograda do Sarajeva.

Taj autoput biće nastavljen na novi most na Savi na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Svečanosti povodom otvaranja radova, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.

Vučić je rekao da u vreme teške ekonomske krize u celom svetu nije malo 100 miliona evra, s koliko novca Srbija finansira izgradnju puta od Bijeljine do Rače, ali da je srećan što se gradi infrastruktura koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i omogućava dolazak investitora, brže kretanje ljudi i robe.

Istakao je da će deonica puta u Srbiji biti završena za najviše godinu dana, a da je most na Savi već urađen. „Ovo će za Semberiju značiti život“ kazao je Vučić.

Dodik je rekao da je zahvalan Srbiji na pomoći koju pruža Republici Srpskoj u izgradnji puteva.

Istakao je da će u naredne četiri do pet godina Banjaluka biti auto-putem povezana sa Beogradom i da se nada da će Republika Srpska uskoro biti deo inicijative „Otvoreni Balkan“.

Cvijanović je kazala da je danas veliki dan za Republiku Srpsku i Srbiju i da je put od Bijeljine do Rače „simbol nacionalnog jedinstva, kruna nikada boljih odnosa Republike Srpske i Srbije“, prenosi ekapija.com.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.