GTC GRUPA PRODAJE DVE POSLOVNE ZGRADE U ZAGREBU

23. Aug 2022
Photo: property-forum.eu

GTC Grupa potpisala je ugovor za prodaju svojih Matrix A i B poslovnih zgrada u Zagrebu sa jakom lokalnom kompanijom nekretnina iz Hrvatske. Ova transakcija će označiti povraćaj troškova koji prelazi 22%, i oko 7% je iznad knjigovodstvene vrednosti. Mogućnost GTC-a da proda imovinu znatno iznad knjigovodstvene vrednosti pokazuje da trenutni popust na neto vrednost nekretnine na cenu akcije nije opravdan.

Matrix A i B deo su Matrix Office Park-a, modernog poslovnog centra koji se nalazi u poslovnoj četvrti Zagreba. Matrix Office Park pruža ukupno oko 21.440 kvadratnih metara prostora za zakup i 526 parking mesta, što je veoma privlačno velikom broju međunarodnih zakupaca iz različitih industrija. Matrix A zgrada je završena 2019. godine, a Matrix B samo godinu dana kasnije. Obe zgrade imaju LEED platinum sertifikat. GTC je već započeo izgradnju treće zgrade, Matrix C, koja će unaprediti Matrix Office Park u Q2 kategoriju 2023. godine.

„Naša strategija da prodamo neke od postojećih projekata kako bismo investirali u nove već se pokauzala izuzetno dobrom, a naša prethodna prodaja je dokaz toga. Zgrade Matrix A i B su jedan od vrhunaca portfolija GTC Grupe, međutim, premium prodaja će obezbediti novac za finansiranje našeg daljeg rasta. Matrix Office Park je kreiran sa održivom strategijom i proekološkim razmišljanjem, što potvrđuje i činjenica da je to jedini LEED Platinum sertifikovani poslovni centar u Hrvatskoj. Želeo bih da se zahvalim svima koji su uključeni u razvoj Matrix Office Parka. Uspeli smo da ovo mesto učinimo istaknutom lokacijom na mapi Zagreba. Takođe sam uzbuđen što mogu da kažem da ćemo nastaviti da razvijamo ovu lokaciju jer GTC već radi na sledećoj fazi Matrix Complex-a, kroz izgradnju Matrix C zgrade, i prostranog zemljišta koje će omogućiti izgradnju skoro 40.000 kvadratnih metara GLA dodatnog poslovnog prostora“, rekao je Zoltan Fekete, izvršni direktor GTC-a.

Planirani datum zatvaranja transakcije je kraj trećeg kvartala 2022. U ovom trenutku portfolio nekretnina GTC-a u Hrvatskoj uključuje Avenue Centre, poslovni prostor A klase, koji se nalazi u blizini centra grada, Avenue Mall – trgovački centar na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Zagrebu, i Matrix C poslovnu zgradu u izgradnji u okviru Matrix Office Park-a.

 

Izvor: property-forum.eu

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.