IZGRADNJA BIO 4 KAMPUSA NAJAVLJENA ZA LETO SLEDEĆE GODINE

17. Nov 2022
Photo: bio4.rs

Izgradnja Bio 4 kampusa u Srbiji počeće u avgustu ili septembru sledeće godine i trajaće približno dve godine, izjavila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Begovićeva je zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obišla Biopolis u Singapuru, kampus koji obezbeđuje prostor za aktivnosti biomedicinskog istraživanja i razvoja i promoviše saradnju između privatnog i javnog sektora, dodavši da je ideja vodilja za Bio 4 kampus bio upravo singapurski Biopolis.

Ministarka je rekla da je izgradnja Bio 4 kampusa strateška odluka države i „jedna od najboljih ideja koje smo imali u proteklih nekoliko decenija što se tiče ulaganja u nauku“, preneo je sajt Vlade Srbije.

Ona je prenela da su tokom posete Biopolisu dobili veoma korisne savete, izrazivši uverenje da Srbiju, ako uspe da sve to sprovede u delo, čeka veoma svetla budućnost po pitanju biotehnologije i uvođenja koncepta bioekonomije.

Brnabićeva je prenela da je bilo vrlo inspirativno videti ovakav kampus, koji je jedan od prvih biotehnoloških kampusa u svetu, i dodala da će Bio 4 kampus mnogo značiti za srpsku nauku i ekonomiju.

Ona je rekla da će se već sada krenuti sa izdavanjem lokacijskih uslova.

Predsednica Vlade je ocenila i da je izgradnja Bio 4 kampusa veoma dobar znak za to da Srbija ide dalje i da može da nastavi da gradi uspeh koji je postignut u digitalizaciji u proteklih pet godina.

„Očekujem da će nam to u narednim godinama doneti brži ekonomski razvoj“, zaključila je premijerka.


Izvor: ekapija.com

2023. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.