KINEZI GRADE NOVI TRŽNI CENTAR U NASTAVKU ULICE JURIJA GAGARINA

25. May 2022
Photo: Pixabay

Zemljište u javnoj svojini Grada Beograda u nastavku Ulice Jurija Gagarina prodato je za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju, koje je juče održano u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u jutarnjem program TV Hepi.

Zemljište se nalazi iza naselja Dr Ivana Ribara, u novobeogradskom Bloku 72.

„Na javno nadmetanje javila se kineska kompanija koja je kupila dve građevinske parcele ukupne površine 27.501 metar kvadratni, za koje će u gradski budžet uplatiti više od sedam miliona evra. Oni su najavili izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz Bloka 70 iz tržnog centra koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci. Na parcelama koje su kupili predviđeni su komercijalni sadržaji niske spratnosti“, objasnio je Vesić.

On je istakao da je kineski centar u Bloku 70 bio neuslovan, a da će novi tržni centar biti moderan objekat urađen po svim standardima, piše ekapija.com.

Vesić je najavio da će kineski investitor s predstavnicima Ambasade NR Kine, uz saradnju Vlade Republike Srbije, u petak u Skupštini Grada Beograda predstaviti projekat modernog kineskog tržnog centra.

Prodaja parcela u Ulici Jurija Gagarina, u svojini Grada Beograda, oglašena je pre nekoliko dana po početnoj ceni od 821,2 miliona dinara.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.